opera-mini-na-iphone-pouze-pro-dospele-rozhodl-apple
Apple Novinka Opera Mini na iPhone pouze pro dospělé, rozhodl Apple

Opera Mini na iPhone pouze pro dospělé, rozhodl Apple

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 3. 2011 15:30 14

Zástupce Opery vyjádřil znepokojení a ironicky poznamenal, že věkové omezení by vzhledem k možnostem aplikace mělo být zvýšeno na 18 let.

Reklama

V dubnu minulého roku se po dlouhém schvalování v App Store – internetovém obchodu Apple, objevil internetový prohlížeč Opera Mini. Odezva uživatelů byla silná. Za prvních 24 hodin si Operu Mini stáhl milion uživatelů.

Opera u svého řešení tradičně sází na úsporu datových přenosů, což se v zemi (v České republice; pozn. aut), kde mobilní operátoři spotřebitele ždímou a nabízejí u svých tarifů směšné FUP limity, může nejednou hodit. Opera Mini byla zároveň také jedním z prvních nenativních prohlížečů, který se v App Storu objevil. A ačkoli je ke stažení takřka rok, přichází nyní Apple s poměrně kontroverzním krokem.

Prohlížeč označil nedávno jako aplikaci pro dospělé, takže si ji může stáhnout pouze osoba, které bylo více než sedmnáct roků.

K situaci už se stihla vyjádřit také protistrana, tedy zástupce norské Opery. Jan Standal, který zastupuje desktopové produkty, ironicky poznamenal: „Jsem velmi znepokojen. Sedmnáct je příliš nízký věk a já si nejsem jistý, zda takto mladí lidé dokáží naši aplikaci používat. Víte, je velmi rychlá a nabízí řadu možností. Myslím, že by věkové omezení mělo být navýšeno alespoň na 18 let,“ a pokračoval: „Pokud jste mladší sedmnácti let, máme pro vás řešení. Stačí navštívit stránky www.opera a Operu Mini si stáhnout. Nebudeme se vás ptát na věk ani na číslo vaší kreditní karty. Raději se ale zeptejte rodičů, zdali náš prohlížeč můžete používat,“ uvedl na závěr.

Opera Mini na iPhone pouze pro dospělé, rozhodl Apple
i Zdroj: PCTuning.cz


Zdroj: PCworld

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama