ocz-deneva-2-miniaturni-ssd-pro-ultrabooky
Novinka OCZ Deneva 2: miniaturní SSD pro ultrabooky

OCZ Deneva 2: miniaturní SSD pro ultrabooky

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 1. 2012 11:00 1

V prvních tenkých noteboocích se objeví v průběhu roku. SSD dosahuje slušných přenosových rychlostí, samozřejmostí je podpora TRIM.

Reklama

S rostoucí popularitou ultrabooků začíná být tato oblast zajímavá pro další výrobce, což dokládá i společnost OCZ, která pracuje na solid-state discích Deneva 2 s rozhraním mSATA.

Ty mají kódové označení D2CSTEMS1A10-0030/D2CSTEMS1A10-0060 a do počítačů se budou dodávat ve velikostech 30 GB a 60 GB. Objevit by se v nich měly v průběhu roku.

Podle OCZ dosahují velmi dobrého výkonu, očekávat můžeme rychlosti kolem 280/260 MB/s (čtení/zápis). Samozřejmostí je podpora TRIM. Jejich velkou předností jsou především malé rozměry, jsou tenčí než běžné 2,5“ SSD.

Tobias Brinkmann z OCZ v souvislosti s jejich testováním uvedl: „Jsme velmi spokojeni s výsledky, které Intel dosáhl s našimi novými disky. Ty mají velmi malé rozměry a jsou tak ideální k použití v ultraboocích, tabletech, úsporných serverech a dalších zařízeních. Dosahují navíc i velmi vysokých přenosnových rychlostí“.

OCZ Deneva 2: miniaturní SSD pro ultrabooky
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: MSN

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama