nokia-planuje-zmenu-legendarniho-vyzvaneni-za-nove-slibuje-170-tisic-korun
Novinka Nokia plánuje změnu legendárního vyzvánění. Za nové slibuje 170 tisíc korun

Nokia plánuje změnu legendárního vyzvánění. Za nové slibuje 170 tisíc korun

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 9. 2011 14:30 8

Finský výrobce plánuje změnu nejznámější melodie na světě. Vítěz, kterého vybere odborná porota, si přijde na slušné peníze, konkrétně na deset tisíc dolarů.

Reklama

Mobilní přístroje firmy Nokia bezpečně poznáte, aniž byste je viděli. Charakteristické a nezaměnitelné vyzvánění, pojmenované jako „Nokia Tune“, zná prakticky každý. Pochopitelně za předpokladu, že posledních sedmnáct let nespal na bobkových listech.

Možná jste nevěděli, že jde ve skutečnosti o malou část skladby Grande Valse od španělského skladatele Francisca Tárrega, který ji napsal již v roce 1902. Finský výrobce v roce 1993 koupil práva k této skladbě a o rok později vydal první telefon s tímto vyzváněním, Nokii 2120.

Management v čele s generálním ředitelem Stephenem Elopem momentálně dělá tlustou čáru za minulostí. Do propadliště dějin byl smeten společný projekt s Intelem, nazvaný jako MeeGo, na podpůrných přístrojích se momentálně nachází i Symbian.

Nokia plánuje změnu legendárního vyzvánění. Za nové slibuje 170 tisíc korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro rok 2012 plánuje Nokia překvapivě i změnu vyzvánění. Uživatelé nyní mají šanci složit melodii, které se stane součástí milionů nových telefonů. Svůj návrh mohou posílat do 2. října na web nokiatune.audiodraft.com, kde bude zveřejněn.

Do finále postoupí pět nejlepších, přičemž o výsledku rozhodne odborná porota ve složení Kai Bronner, Julian Treasure, Mark Dewings, Marko Ahtisaari, Super 8 & Tab, Andrew Higgins a Tommi Koskinen.

Vítěz se může těšit na odměnu ve výši 10 000 dolarů (přibližně 170 000 korun), další pětice si odnese po 1000 dolarech.

Zdroj: neurope

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama