nokia-lumia-800-rozpitvana-co-se-skryva-uvnitr
Novinka Nokia Lumia 800 rozpitvána. Co se skrývá uvnitř?

Nokia Lumia 800 rozpitvána. Co se skrývá uvnitř?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 3. 2012 13:00 18

Dnes se podíváme do nitra jednoho z nejlepších a nejprodávanějších chytrých telefonů s Windows Phone 7.

Reklama

Finská Nokia se stala v krátké době největším výrobcem smartphonům s mobilním operačním systémem Windows Phone 7. Pomohla jí k tomu modelová řada Lumia, která čítá dnes již čtveřici modelů. Stávající Lumii 710 a 800 doplní v dalších týdnech a měsících Lumia 900 a 610.

Nová vlajková loď s 4,3palcovým displejem by se měla začít prodávat 9. dubna, zatímco Lumia 610, nejlevnější a zároveň vstupní model do ekosystému Windows Phone 7, dorazí o dva měsíce později, a to přesně 11. června.

Nepřehlédněte:

Nová ROM pro Lumii 800 přináší lepší kvalitu fotografií a nové režimy fotoaparátu

Vraťme se ale ještě k opěvované Lumii 800. Jejím základem je jednolité polykarbonátové tělo, do něhož je vsazen vypouklý 3,7palcový AMOLED displej se zobrazovací vrstvou ClearBlack, která snižuje míru odlesků na jeho povrchu.

Výhoda polykarbonátu spočívá v tom, že pokud ho poškrábete, nebo se vám do něj nedejbože podaří udělat vryp, tak zbylá část bude mít stále stejnou barvu. Dobře se i udržuje, je příjemný na dotek, na rozdíl od studené kombinace skla a nerezové oceli použité u iPhonu 4(S).

Šikovně vyřešený je i vnitřek, o čemž vás přesvědčí přiložené video. Výměna poškrábaného displeje je záležitost pouze několika minut, přičemž by jim měl zvládnout prakticky každý.

Zdroj: Electronicsforu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama