nokia-je-nejvetsim-vyrobcem-telefonu-s-windows-phone-7-za-pouhy-jeden-kvartal
Novinka Nokia je největším výrobcem telefonů s Windows Phone 7, za pouhý jeden kvartál

Nokia je největším výrobcem telefonů s Windows Phone 7, za pouhý jeden kvartál

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 2. 2012 12:30 26

Společnost Nokia se zcela podle očekávání stala ihned ve 4. čtvrtletí 2011 největším výrobcem smartphonů s mobilním operačním systémem Windows Phone 7, vyplývá to ze studie Strategy Analytics.

Reklama

Nokia představila své první okenaté smartphony na tiskové konferenci 26. října. Nejúspěšnějším výrobcem se tedy stala za necelé dva měsíce. Uzmout pro sebe zatím dokázala 33 procent trhu. Dohromady se za poslední kvartál minulého roku prodalo 2,7 milionů mobilních telefonů s Windows Phone 7.

Dle Strategy Analytics Nokia prodala v tomto období 900 tisíc Lumií. Samotné vedení finského výrobce ale v rámci zveřejnění hospodářských výsledků potvrdilo, že od listopadu do konce prosince firma prodala více než milion kusů Lumie 800, což znamená, že její tržní podíl bude ve skutečnosti pravděpodobně ještě vyšší, než se Strategy Analytics domnívá.

A aby nebylo novinek o WP7 málo, za několik dní se začne prodávat také bílá verze Lumie 800. Nokia prozatím nabízela pouze černou (Black), modrou (Cyan) a červenorůžovou (Magenta) variantu.

Zdroj: WPCentral

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama