neovo-tv-tuner-box-tv-02
Hardware Článek Neovo TV Tuner Box TV-02

Neovo TV Tuner Box TV-02 | Kapitola 2

Mike

Mike

3. 3. 2005 00:00 21

Seznam kapitol

1. Obsah balení a vzhled 2. Hardware 3. Software 4. Závěr

Firma Neovo se zaměřuje na výrobu LCD monitorů, ale k nim dodává i poměrně široký sortiment doplňků - od čistě mechanických součástek jako držáky monitorů přes reproduktory až po TV tunery, které dokáží změnit obyčejný LCD displej na TV přijímač. Podívejme se na novinku v jejich sortimentu, TV Tuner Box TV-02.

Reklama

Otevřeme-li kryt, nalezneme jednu desku s plošnými spoji, která je osazena tak z poloviny. Vpravo vedle tuneru je spínaný napájecí zdroj, který z externího zdroje vyrábí požadovaná napětí pro všechny obvody. Tuner je od Philipse typ FQ1216ME/I H-3, stejný typ, jaký je například na USB TV tuneru Pinnacle PCTV Deluxe. Kvalita obrazu je výborná, signál není zarušen a citlivost a pásmová strmost je také dobrá.

Neovo TV Tuner Box TV-02
i Zdroj: PCTuning.cz

K digitalizaci signálu je použit obvod SAA7118E od firmy Philips. Jako vstup zvládne nejen kompositní a S-video signál, ale i YPbPr a RGB, který není v tomto zařízení využit. Má i digitální vstup např. pro MPEG dekodéry, ale tato možnost není rovněž použita. Obvod je určen přímo pro mixování videa na image portu VGA karet, všechny ostatní vlastnosti se shodují s celou řadou obvodů SAA711x.

O převod na signál pro monitory se stará speciální obvod AV3003B, žádné bližší podrobnosti o něm jsem ale nenalezl. K přepínání signálu ze vstupu D-sub na výstup nebo z AV3003B je osazen Quickswitch od IDT QS3384Q. Zde udělali soudruzi v návrhu opět nějakou chybku, kterou museli napravovat drátovou propojkou, jak je vidět na obrázku.

O řízení celého zařízení stará jednočipový mikrokontrolér SM5964 od firmy SyncMOS. Je to kopie známého obvodu 8052 s 64kB paměti FLASH.

Neovo TV Tuner Box TV-02
i Zdroj: PCTuning.cz

Do vstupu TV tuneru je zapojena ještě malá "prodlužovačka" či redukce, která vyvede konektor ven z krytu. Je tam pouze zasunuta a příliš tam nedrží, pokud budete vytahovat kabel z tohoto konektoru, máte velkou šanci, že vytáhnete kabel včetně této redukce.

Neovo TV Tuner Box TV-02
i Zdroj: PCTuning.cz

TV tuner je pouze mono a na desce není žádný jiný dekodér stereo zvuku. Musíme se tedy spokojit s mono zvukem, který je čistý, ale postrádá hlubší kmitočty.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama