nejvetsi-sportovni-fotografie-sveta-ukazuje-stadion-ve-wembley-ma-rozliseni-10-gigapixelu
Novinka Největší sportovní fotografie světa ukazuje stadion ve Wembley, má rozlišení 10 gigapixelů

Největší sportovní fotografie světa ukazuje stadion ve Wembley, má rozlišení 10 gigapixelů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 5. 2011 15:00 7

24 hodin po skončení utkání finálového zápasu FA Cupu mezi Manchesterem City a Stoke City už snímek visel na webu. Na stadionu se během utkání tísnilo na 90 tisíc diváků.

Reklama

Jeffrey Martin – fotograf a zakladatel úspěšného webu 360 Cities, je opravdu frajer. Po panoramatické fotografii Londýna, která nabízí 360° rozhled po městě na Temži či panoramatické fotografii klášterní knihovny na Strahově, vysekl o víkendu poklonu slavnému stadiónu ve Wembley.

Snímek v rozlišení 10 gigapixelů vznikl během finálového zápasu Anglického poháru, ve kterém porazil Manchester City soupeře ze Stoke 1:0 a získal FA Cup popáté v historii. Jeffrey upozornil, že se jedná o největší panoramatickou fotografii sportovní události vůbec.

Na celé dílo mu stačila zhruba hodina a půl, tedy čas, po který se zápas odehrával. Kompletaci 1000 snímků měl na starosti stroj Fujitsu Celsius R670 s 192 GB operační paměti a čtyřmi šestijádrovými procesory. Protože nebyl fotografován statický objekt, můžete v některých místech narazit na drobné nedokonalosti, ale předpokládám, že to panu Martinovi odpustíte.

A nejen proto, že už dvanáct let žije v Praze, ale kvůli tomu, že zkrátka fotografovat umí. Prohlídku po stadionu můžete obsolvovat po kliknutí na tento odkaz.

Nepřehlédněte:

Největší sportovní fotografie světa ukazuje stadion ve Wembley, má rozlišení 10 gigapixelů
i Zdroj: PCTuning.cz

pro zvětšení klikněte

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama