nejlehci-ultrabook-na-svete-vyfocen-doplneno
Novinka Nejlehčí ultrabook na světě vyfocen - doplněno

Nejlehčí ultrabook na světě vyfocen - doplněno

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

31. 5. 2012 10:30 16

Prozatím nedošlo k oficiálnímu představení, takže nejsou známy přesné parametry. Co víme, je že Gigabyte X11 jako by z oka vypadl MacBooku Air. 

Reklama

MacBook Air Gigabyte X11 bude prezentován až za několik hodin. Na internet se ale dostaly fotografie šasi, takže můžeme zkoumat jak proklamovaný nejlehčí ultrabook na světě vypadá. Profil má ve tvaru V, to znamená, že se směrem od uživatele jeho výška zvedá. Stejně jako u MBA je to z důvodu zvýšení pevnosti konstrukce, která je u notebooků klíčová.

Nejlehčí ultrabook na světě vyfocen - doplněno
i Zdroj: PCTuning.cz

Představovaný ultrabook není stříbrný, ale stylově černý. Podle zdroje by mělo být malé váhy docíleno použitím pokročilých materiálů, jako jsou karbonová vlákna, která se používají například pro výrobu monopostů formule 1. Při pohledu na klávesnici a touchpad bije podobnost s MBA ještě více do očí. Veliký touchpad a klávesy, které už adoptovali mnozí další výrobci.

Ultrabook X11 by mohl mít úhlopříčku 11,6" (jiný zdroj uvádí 13") a na jeho těle nalezneme dva USB 3.0 porty, konektor pro audio, slot pro microSD kartu, mini DisplayPort a napájecí konektor.

Nejlehčí ultrabook na světě vyfocen - doplněno
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týče hardwaru který bude tento ultrabook pohánět, není stále nic jisté. Podle spekulací by v něm ale měl být osazený nejnovější procesor z dílen Intelu - Ivy Bridge.

Doplněno:  Ultrabook X11 s úhlopříčkou 11,6" dosahuje v nejtenčím místě tloušťky pouhé 3 mm a jeho váha je přitom pouhých 973 g. Celkové rozměry jsou 297 x 192 x 3~16.5 mm. Uvnitř se ukrývá procesor Intel Ivy Bridge (+HD 4000) doplněný 4 GB RAM a 128 GB SSD. Počítat můžeme také s Bluetooth 4.0. Cena se bude lišit v závislosti na přesné specifikaci a její rozsah by měl být mezi $1000 - $1300.

Zdroj: pocket-lint

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama