naildisplay-prototyp-nadstavby-dotykoveho-ovladani-umoznuje-videt-skrz-prst
Novinka NailDisplay: prototyp nadstavby dotykového ovládání umožňuje vidět skrz prst

NailDisplay: prototyp nadstavby dotykového ovládání umožňuje vidět skrz prst

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

30. 1. 2013 15:30 5

Dotykové ovládání je skvělá věc. Intuitivně můžete ovládat veškeré operace, aniž byste dlouho přemýšleli nad tím, které hardwarové tlačítko máte pro akci zmáčknout. Odvrácená strana dotykového ovládání je to, že na část displeje kam pokládáte svůj palec nevidíte.

Reklama

NailDisplay by si měl najít i jiná uplatnění. Pomocí jeho displeje byste měli mít možnost využívat displeje i u zařízení, které jej nemají. Typickým příkladem je iPod shuffle.

Nepřehléněte:

Na Tchajwanu se začal prodávat nejvíc nepotřebný Samsung všech dob: Galaxy S II Plus

Tým vědců z National Taiwan University se zaměřil na (jemně řečeno) sporný problém, který představuje palec ve výhledu na displej chytrých telefonů. Jejich prototyp s názvem NailDisplay má OLED displej s úhlopříčkou 2,5 cm, který zobrazuje co se nachází pod ním. Tchaj-wanští vědci by rádi, aby jejich zařízení používalo ohebné OLED displeje, které ovšem prozatím nejsou dostupné.

NailDisplay: prototyp nadstavby dotykového ovládání umožňuje vidět skrz prst
i Zdroj: PCTuning.cz

Jasně, na Tchaj-wanské univerzitě se asi dost nudí a vymýšlí rovnáky na vohejbáky, ale jistý potenciál zde asi je. Pokud by došel NailDisplay do stádia, kdy by splynul s palcem, mohlo by to být v celku zajímavé zařízení s mnoha využitími. Co si o tomto myslíte vy?

Zdroj: theverge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama