muze-microsoft-porazit-google
Novinka Může Microsoft porazit Google?

Může Microsoft porazit Google?

Martin Stančík

Martin Stančík

20. 2. 2010 09:00 8

Úřady v USA a EU tento týden schválily spolupráci mezi Microsoftem a Yahoo. Mají však tyto společnosti vůbec šanci ohrozit postavení Googlu?  

Reklama

Desetiletá dohoda, kterou Microsoft v červenci minulého roku podepsal s Yahoo, je zatím největším úspěchem ve snaze Microsoftu bojovat na poli internetových vyhledávačů proti Googlu, což je oblast, ve které Microsoft v uplynulých čtyřech letech ztratil 5 miliard dolarů. "Microsoft do toho naštěstí může investovat spousty peněz," říká analytik Kim Caughey. "Myslím, že díky spolupráci s Yahoo uspěje." A je třeba říci, že velké investice se již softwarovému gigantu vyplácí - za půl roku má jeho vyhledávač Bing více než tří procentní podíl na globálním trhu. Je však Bing pro Google opravdovou hrozbou?

Může Microsoft porazit Google?
i Zdroj: PCTuning.cz

Může Microsoft porazit Google?
i Zdroj: PCTuning.cz

"Nevidíme žádný možný dopad dohody mezi Microsoftem a Yahoo na čísla Googlu," říká další analytik Clayton Moran. "Z pohledu Googlu se vlastně nic významného nestalo." Yusuf Mehdi, který má v Microsoftu na starosti Bing dává analytikům za pravdu v tom, že Microsoft bude muset v oblasti webových vyhledávačů investovat ještě spoustu peněz. "Celé to je o našem podílu na trhu. Pokud zvětšíme svůj podíl, dostaneme se do černých čísel," říká Mehdi. A dá se říci, že ve snahu Microsoftu a Yahoo příliš nevěří ani americké ministerstvo spravedlnosti, které spolupráci obou firem schválilo také proto, že více méně neohrozí rovnováhu na trhu. Microsoft a Yahoo budou muset opravdu zpracovat - společně ovládají pouze 7.4% globálního trhu, zatímco Google má přes 90%. A obliba Googlu se ze dne na den nezmění…

Zdroj: Reuters

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama