microsoft-zmenil-specifikaci-windows-phone-7-smartphonu-nove-nemusi-mit-kameru
Hardware Novinka Microsoft změnil specifikaci Windows Phone 7 smartphonů, nově nemusí mít kameru

Microsoft změnil specifikaci Windows Phone 7 smartphonů, nově nemusí mít kameru

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

7. 11. 2011 09:00 11

Softwarový gigant snížil své požadavky na nutný hardware u WP7 smartphonů. Umožní tak výrobcům vyrábět telefony bez přední i zadní kamery, které jsou vhodné nejen pro firemní a vládní prostředí.

Reklama

Již od počátku vývoje Windows 7 má Microsoft jasno v tom, na jakém hardwaru chce svůj systém nechat běžet. Díky tomu chce zabránit rozdrobení platformy, k jakému došlo v případě Androidu a přiblížit se tak Applu a jeho produktům. Navíc tím ušetří spoustu prostředků a práce svým programátorům.

 Microsoft změnil specifikaci Windows Phone 7 smartphonů, nově nemusí mít kameru
i Zdroj: PCTuning.cz

Proč Microsoft ustoupil jeho původním požadavkům na integrované přední a zadní kamery WP7 telefonů? Neboť to pro platformu otevře nový trh a telefony se stanou vhodnější pro vládní a podnikové nasazení, kde je kladen důraz na bezpečnost, případně hrozí vynesení fotografií připravovaných produktů apod.

Dalším plusem je pro Microsoft fakt, že mu to dovolí rozšířit se na trh s levnějšími smartphony. Především na nových a rozvíjejících se trzích by své uplatnění nepochybně našli. Vždyť sám Apple plánuje dorazit na trh s levnějším iPhonem, který by byl určený pro masy. Prozatím Apple ale nesnižuje snížení výkon zařízení a neosekává hardware, pouze nabízí starší modely za nižší ceny.

Zdroj: PCWorld

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama