microsoft-prodal-za-jeden-mesic-40-milionu-licenci-windows-8
Novinka Microsoft prodal za jeden měsíc 40 milionů licencí Windows 8

Microsoft prodal za jeden měsíc 40 milionů licencí Windows 8

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 11. 2012 09:30 26

Americká společnost Microsoft prodala za jeden měsíc od uvedení na trh 40 milionů licencí na svůj nový operační systém Windows 8. Tempo prodeje nového systému je podle všeho rychlejší než u veleúspěšného předchůdce Windows 7. Na konferenci Credit Suisse 2012 Annual Technology to uvedla finanční a marketingová ředitelka firmy Microsoft Tami Reller.

Reklama

K zahájení prodeje nového operačního systému došlo 26. října. Windows 8 podporují dotykové ovládání, dají se tak používat nejen na osobních počítačích či noteboocích, ale také na stále populárnějších tabletech. Prodejními výsledky tabletů Surface se Microsoft ale stále nepochlubil. Čísla asi nejsou tak zajímavá, aby o nich bylo potřeba psát.

Windows 8 jsou na první pohled zajímavé tím, že namísto dosavadní nabídky Start a známých ikonek zobrazují aplikace v barevných obdélnících, tzv. Živých Dlaždicích, které známe z mobilní platformy Windows Phone. Systém, který generální ředitel Microsoftu Steve Ballmer dlouhodobě označuje za přelomový, obsahuje spoustu báječných funkcí ale i několik zvláštností.

Microsoft prodal za jeden měsíc 40 milionů licencí Windows 8
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama