maly-pohybovy-ovladac-leap-motion-controller-jiz-v-kvetnu
Novinka Malý pohybový ovladač Leap Motion Controller již v květnu

Malý pohybový ovladač Leap Motion Controller již v květnu

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

11. 3. 2013 19:00 14

Společnost Leap Motion, která v současnosti spolupracuje s Asusem, přichází s malým a lehkým ovladačem, jenž umožní ovládat vaše PC pomocí pohybů.

Reklama

Zjednodušeně umístíte malý, 8 cm dlouhý ovladač, nebo chcete-li snímač, na stůl a ovládáte svoje PC či Mac pomocí pohybů rukou. Díky tomuto ovladači bychom měli ušetřit místo na stole a současně využít i nový způsob, jak pracovat na počítači.

Pohyb ruky by měl být mnohem přirozenější než pohyb za pomoci myši. Ovládání pomocí Motion Controlleru by mělo být i snadnější a přesnější.

Malý pohybový ovladač Leap Motion Controller již v květnu
i Zdroj: PCTuning.cz

Toto zařízení, které by mělo stát jenom 79,99 dolarů, má obrovský potenciál jak pro uživatele, tak pro vývojáře, a to za cenu běžné herní myši.

Firma Leap Motion navíc umožňuje vstup do komunity vývojářů, tedy i vy se můžete stát vývojáři tohoto zařízení. Motion Controller by měl bez problémů fungovat zároveň s myší i klávesnicí a tak rozšiřovat možnosti ovládání.

Malý pohybový ovladač Leap Motion Controller již v květnu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zajímavá novinka má být schopna snímat všech deset prstů a to s přesností na setinu milimetru. To znamená, že by měla být až 200× ciltivější než současné motion-control technologie.

Se zařízením bychom tedy měli být schopni kreslit nebo malovat i miniaturní obrazy. S aplikací Leap Motion bychom měli být schopni dokonce chytat a přemísťovat objekty.

Ovladač by se měl začít prodávat už 13. května. Předobjednat si ho můžete už nyní. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama