lucid-predvedl-externi-grafiku-s-rozhranim-thunderbolt
Novinka Lucid předvedl externí grafiku s rozhraním Thunderbolt

Lucid předvedl externí grafiku s rozhraním Thunderbolt

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

14. 9. 2012 09:00 17

Box by měl v budoucnu podporovat i SLI a CrossFire. Stačí do něj vložit potřebné grafické karty a připojit k počítači pomocí rozhraní Thunderbolt.

Reklama

Společnost Lucid stojí za několika úspěšnými i neúspěšnými řešeními. Například Lucid Hydra, která měla umožnit spárování grafických karet AMD i nVidia do režimu stejného, jako SLI a CrossFire. Tedy že by se obě karty staraly o vykreslování jedné scény. Jak vše dopadlo všichni víme. Úspěšnějším projektem je ale Lucid Virtu MVP, které přepíná grafické karty v běžném počítači. Konkrétně tedy mezi integrovanou grafikou a dedikovanou.

Lucid předvedl externí grafiku s rozhraním Thunderbolt
i Zdroj: PCTuning.cz

Ultrabooky nemají dostatečný grafický výkon na hraní her a musí si vystačit s integrovanou grafikou v procesoru. To je na běžnou práci dostatečné, ale když přijdete domů a chcete si něco zahrát na 30palcovém monitoru, máte smůlu. A to je nejnovější počin firmy Lucid. Vývojáři přišli s externím boxem, využívající rozhraní Thunderbolt. Do něj můžete vložit libovolnou grafickou kartu (limitem bude spotřeba a s tím související teplota a velikost karty, resp. boxu). Box pak připojíte k počítači nebo notebooku a z něj pak ještě povedete kabel do monitoru.

Software automaticky připojí externí grafiku a ihned ji začne používat. To se projeví pár vteřinovým vypnutím monitoru. Pokud náhodou omylem vytáhnete Thunderbolt kabel, počítač nespadne, ale pouze se ukončí aplikace, která aktuálně běžela. V testovacím videu je použita grafická karta Radeon HD 6700 a integrovaná grafika v procesoru Ivy Bridge, HD 4000. Integrovaná grafika dosahovala v 3DMarku06 přibližně 28 FPS. Po připojení externí grafiky se snímkovací frekvence zvedla přibližně na 90 FPS.

Podobná řešení už tu byla od Asusu v podobě XG Station, stejně tak jako měl Gigabyte ke svým notebookům externí grafickou stanici. Obě řešení se moc neosvědčila. Podle Lucid se počítá i s podporou boxu pro SLI a CrossFire. Je ale nutno připomenout, že většina Ultrabooků má stejně slabý procesor na hraní náročných her. Navíc je nutnost, aby měl notebook či ultrabook rozhraní Thunderbolt, kterých zatím moc není.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama