littlebits-stavebnice-21-stoleti-na-zpusob-lega
Novinka littleBits: Stavebnice 21. století na způsob Lega

littleBits: Stavebnice 21. století na způsob Lega

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

11. 2. 2013 17:00 10

Dnes táhnou sice elektronické hračky, ale těmi jsou tablety a počítače. Děti jsou líné přemýšlet. Ale pokud přeci, mohou si postavit z elektroniky něco samy.

Reklama

V mém dětství byly velmi populární stavebnice typu Lego a Merkur. Z univerzálních tvarů jste mohli sestavit plno zajímavých i obřích děl. V dnešní době už si na tohle děti moc nepotrpí a raději hrají na počíta... pardon, tabletu. Pokud ale malé kutily zajímá elektronika a počítače, ale nechcete, aby neustále seděli u počítače, může zkusit něco ve stylu elektronického lega.

littleBits: Stavebnice 21. století na způsob Lega
i Zdroj: PCTuning.cz

Tato stavebnice 21. století má plno součástek, které lze jednoduše spojovat a které u sebe díky magnetu drží. Jsou zde různé LED, knoflíky, kolečka, regulátory, senzory, motory a podobně. A další díly přibydou. Všechny stavebnice, ať už littleBits nebo Merkur, rozvíjejí myšlení dětí a zároveň se mohou něčemu přiučit.

V současnosti se prodává stavebnice ve verzi 0.3. V budoucnu prý nepřinese jen nové díly, ale i další věci. Úvodní kit se 3 součástkami stojí 29 dolarů (550 Kč), speciální verze Holiday se 7 kousky stojí 49 dolarů (1 000 Kč), základní pak čítá 10 kusů za 89 dolarů (1 800 Kč) a nakonec rozšířená verze se 14 bloky za 149 dolarů (3 100 Kč). Jednotlivé kostičky jde navíc samostatně přikoupit.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama