lg-vytvorilo-novy-typ-displeje-ktery-prodlouzi-vydrz-baterie-az-o-1-hodinu
Novinka LG vytvořilo nový typ displeje, který prodlouží výdrž baterie až o 1 hodinu

LG vytvořilo nový typ displeje, který prodlouží výdrž baterie až o 1 hodinu

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

18. 9. 2011 06:00 27

Nový typ displeje uchovává obraz ve své vlastní paměti a pokud je zobrazen statický snímek, notebook se může přepnout do vysoce úsporného režimu. Takto ušetří 500 mW a tím až 1 hodinu.

Reklama

Na konferenci Intel Developer Forum (IDF) se vždy najde plno zajímavých novinek. Jednou z nich je i nový LCD panel vyvinutý společností LG, který by mohl prodloužit výdrž většiny přenosných zařízení až o 1 hodinu, což je v dnešní době pořád docela hodně. Nový panel se jmenuje Shurkien a to, co jej dělá unikátním je elektronika a způsob fungování. Běžné displeje zobrazují data uložená v grafickém bufferu, kam grafická karta sype obrazy. Shurkien má vlastní interní paměť, do které si ukládá poslední statický obraz. Pokud tedy odejdete od počítače a necháte na něm zobrazenou jen plochu, počítač si může dát šlofíka. A to doslova. LG tuto technologii nazývá Self-Refresh.

LG vytvořilo nový typ displeje, který prodlouží výdrž baterie až o 1 hodinu
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Na videu je vidět názorná ukázka s prezentací fotografií. Pokud svítí na rámečku monitoru červené diody, počítač je v provozu, pokud zelené, je v úsporném režimu. Mezi jednotlivými snímky je interval 5 vteřin. Novy displej funguje tak, že se obraz nahraje do paměti displeje a počítač se na pár vteřin uvede do hodně úsporného režimu. Při zobrazení dalšího snímku se na vteřinu probudí, nahraje další obraz do paměti a zase uspí. Takto se prý dá ušetřit až 500 mW, převedeno na minuty, o které nám prodlouží výdrž – 40 až 60 minut. Samozřejmě záleží na hardwarové konfiguraci notebooku. Díky tomu, že obraz zůstává v paměti monitoru, jej můžete klidně odpojit, aniž by z něj něco zmizelo – zůstane zachovaný poslední snímek. Novinka je to určitě zajímavá a LG věří, že se do dvou let dostane do notebooků případně jiných přenosných zařízení.

Zdroj: Nordic Hardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama