lg-predstavilo-8-3-palcovy-g-pad-tablet
Novinka LG představilo 8,3 palcový G Pad tablet

LG představilo 8,3 palcový G Pad tablet

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

2. 9. 2013 13:00

LG oficiálně představilo svůj druhý tablet, založený na operačním systému Android.

Reklama

Po méně úspěšném prvním pokusu s Optimus Pad tabletem, nyní LG vydá nový 8,3 palcový tablet, který nese označení G Pad. Tento nový model, založený na OS Android, by měl být odpovědí na konkurenční iPad Mini. 

LG představilo 8,3 palcový G Pad tablet
i Zdroj: PCTuning.cz

Design zařízení je výrazně inspirovaný nedávno vydanou vlajkovou lodí společnosti LG, smartphonem Optimus G2. G Pad by měl být založen na 1,7 GHz quad-core procesoru (SoC) Snapdragon 600, kterému budou sekundovat 2 GB RAM pamětí. Pro ukládání aplikací a souborů poslouží 16 GB vnitřní paměť. Tablet bude vybaven 5 Mpx zadním fotoaparátem a 1,3 Mpx čelní webkamerou. Hmotnost tabletu by měla být poměrně nízká, pouhých 338 g a to i přesto, že bude zařízení vybaveno 4600 mAh baterií. Co se týče displeje tabletu, zde by se mělo jednat o vlastní displej LG s vysokým rozlišením 1920×1200 pixelů, což je mnohem vyšší rozlišení, než které najdeme u iPad Mini od Apple. Zmiňovaný operační systém bude Android ve verzi 4.2.2. Jelly Bean.  

Nový tablet bude podle výrobce k dispozici ve 4. čtvrtletí letošního roku a to v Evropě, Severní Americe a Asii. LG bohužel zatím neuvedlo žádné podrobnosti o cenách. Zatím se spekuluje o ceně pohybující se od 300 do 500 dolarů. 

Zdroj: NextPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama