lenovo-uvede-prvni-telefon-s-procesorem-intel-atom-jiz-pristi-mesic
Novinka Lenovo uvede první telefon s procesorem Intel Atom již příští měsíc

Lenovo uvede první telefon s procesorem Intel Atom již příští měsíc

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

13. 4. 2012 06:00 2

Jedná se o první telefon, ve kterém je použit x86 procesor od Intelu. Ten má jedno jádro, HyperThreading a frekvenci 1,6 GHz. Telefon se dostane v květnu na čínský trh.

Reklama

Letos na veletrhu CES Lenovo představilo první chytrý telefon, který byl poháněn čipem Medfield, což je mobilní procesor od Intelu založený na architektuře procesorů Atom. Telefon se začne prodávat již příští měsíc a to nejprve v Číně, domácím trhu společnosti Lenovo. Chytrý telefon Lenovo K800 je poháněný procesorem Atom Z2460. Procesor má jedno fyzické výpočetní jádro s frekvencí 1,6 GHz a podporuje technologii HyperThreading. Spolu s ním je v procesoru integrována také grafická část PowerVR SGX 540.

Lenovo uvede první telefon s procesorem Intel Atom již příští měsíc
i Zdroj: PCTuning.cz

Telefon má kapacitní dotykový TFT displej s úhlopříčkou 4,5 palců a rozlišením 1280 × 720 pixelů. Pod displejem se nachází tři senzorová tlačítka pro ovládání systému. Na zadní straně se nachází čočka 8 megapixelového fotoaparátu, vpředu pak webkamerka. Mobil podporuje mobilní technologii HSPA+, tolik prosazující se LTE zde zatím není. Telefon bude mít nad operačním systémem grafickou nadstavbu LeOS UI. Systémem by měl být starý Android 2.3 Gingerbread a doufejme, že brzy bude dostupná aktualizace na Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Zdroj: China Daily

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama