Lenovo IdeaPad S10-3t — netbook s dotykovým displejem
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Lenovo IdeaPad S10-3t — netbook s dotykovým displejem

Lenovo IdeaPad S10-3t — netbook s dotykovým displejem | Kapitola 5

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

18. 3. 2010 02:00 18

Seznam kapitol

1. Lenovo IdeaPad S10-3t — hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy procesoru
7. Testy operační paměti 8. Testy grafické karty - standardní 9. Testy pevného disku 10. Test výdrže akumulátoru 11. Vyhodnocení a závěr

Plánujete si koupit netbook a patříte k fandům dotykového ovládání? Donedávna měl jediný takový model Gigabyte. Doba však pokročila a netbook s technologií touchscreen se rozhodla uvést také společnost Lenovo. A nutno dodat, že dotykový panel není rozhodně jedinou předností této novinky, založené na druhé generaci procesoru Atom.

Reklama

Kvalita zvuku a reproduktorů

Reprodukci zvuku u IdeaPadu zajišťují dva malé reproduktory, které jsou ukryté ve spodní části rámečku displeje. Kvalita jejich zvuku není pochopitelně nijak vysoká, spíše naopak. Pokud chcete ozvučit nějaké video na internetu, to ještě reproduktory zvládnou. Víc toho však od nich nečekejte, na jakýkoliv poslech hudby jsou potřeba sluchátka.

Chlazení - provedení

 -pro zvětšení klikněte-
i Zdroj: PCTuning.cz
-pro zvětšení klikněte-

Dovnitř k chlazení jsem se kvůli nutnosti rozdělat celý notebook nedostal, nenajdete tam ale nic zvláštního. Teplo se odvádí pouze od procesoru (ve kterém je zároveň integrovaný grafický čip) na malý pasivní měděný chladič, který profukuje ventilátor a teplo odchází skrz levou hranu pryč z notebooku.

 

V klidu

V zátěži

Procesor65 °C70 °C
Pevný disk33 °C36 °C

Teploty procesoru v klidu i zátěži sice nebyly úplně nízké, o žádné extrémní hodnoty však také nešlo. Horší to je však s odvodem tepla. K hlučnosti se dostanu za moment, nyní okomentuji kvalitu odvodu tepla. Ta totiž není nijak vysoká a protože je procesor uložen vlevo vedle touchpadu, poměrně slušně se tato oblast zahřívá. Při méně náročné práci je "jen" teplá, při vytížení procesoru na 100 % se však dokáže pěkně prohřát.

Chlazení - hlučnost

Kancelářská práce ve Windows

Ačkoliv je netbook osazen velmi úsporným hardwarem a dal by se proto obzvlášť při nenáročné práci ve Windows čekat velmi tichý projev chlazení, bohužel tomu tak není. Maličký ventilátor i při zobrazené ploše Windows 7 točí poměrně vysoké otáčky a netbook rozhodně uslyšíte i při běžné denní práci. Nepříjemné je to zejména večer a v noci, kdy má ventilátor rušivý charakter.

Hraní počítačových her

Při plném zatížení procesoru i grafické karty netbook přidá na otáčkách už jen minimálně a platí tedy to, co je psané v předchozím odstavci. Ventilátor je znatelně slyšet a večer vás bude v případě potřeby soustředit se rušit, což rozhodně není dobrou zprávou.

Záruka

Zatímco na své počítače Thinkpad dává Lenovo široké možnosti rozšíření záruk, na levné stroje z řady IdeaPad se tato rozšíření nevztahují. Na S12 proto dostanete jen základní dvouletou záruku a s možností jejího rozšíření příliš nepočítejte.
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama