koolance-vid-ar597-fullcover-pro-hd-5970
Novinka Koolance VID-AR597 - fullcover pro HD 5970

Koolance VID-AR597 - fullcover pro HD 5970

Adam Kahánek

Adam Kahánek

4. 12. 2009 08:15 4

Pro všechny příznivce vodního chlazení je tady nový fullcover blok pro AMD Radeon HD 5970 od společnosti  Koolance.

Reklama

Pořídili jste si monstrum AMD Radeon HD 5970 a zdá se vám, že jeho chlazení tak nějak nestíhá a v zátěži připomíná startující stíhačku? Tak právě pro Vás může být určen nový fullcover vodní blok od známého výrobce kvalitních vodních bloků, společnosti Koolance.

Koolance VID-AR597 - fullcover pro HD 5970
i Zdroj: PCTuning.cz

Do bloku zašroubujete fitinky o standartním závitu G1/4". Instalace fitinek je možna jak z vrchní, tak i spodní strany. Jak si můžete všimnout, tak celý blok je galvanicky poniklován, což zvyšuje jeho odolnost a „trvanlivost“. Hlavním použitým materiálem je měď, jež se pro tyto účely nejvíce hodí díky své vysoké tepelné vodivosti. Ta je doplněna ještě o plexisklo, které je použito jako „mezikus“ pro dvě měděné části.

Koolance VID-AR597 - fullcover pro HD 5970
i Zdroj: PCTuning.cz

U fullcover bloků je zvykem, že chladí většinu zahřívajících se součástek. Jinak tomu není ani u tohoto bloku. Chlazeny jsou jak obě 40nm grafická jádra, GDDR5 paměti, tak i PLX čip a napěťové regulátory. Již samotná karta není žádný drobek a když si vezmete, že blok váží 0.99kg, tak celková váha karty bude opravdu úctyhodná.
 

Zdroj: TechConnect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama