kinect-umi-rozpoznat-znakovou-rec-video
Novinka Kinect umí rozpoznat znakovou řeč [video]

Kinect umí rozpoznat znakovou řeč [video]

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 5. 2011 16:00 8

Kromě pohybů těla, hlasu a obličeje dokáže Kinect rozpoznat také americkou znakovou řeč. Zatím umí správně vyhodnotit dvě gesta, ale vývojáři slibují, že na programu dále pracují.

Reklama

Schopní vývojáři z Francie naprogramovali speciální program, za jehož pomoci pohybový systém Kinect dokáže rozpoznat gesta rukou používané ve znakové řeči pro neslyšící.

Zatímco většina různých modifikací a hacků jsou spíše hlouposti, které sice zaujmou, ale za pár dní si na ně už nikdo nevzpomene, tohle je situace opačná.

Jakmile program správně rozezná provedená gesta, přeloží je a výsledek, kterým jsou klasická slova, vypíše na obrazovku.

Nástroj je zatím v plenkách, přičemž zatím dokáže korektně rozeznat dvě slova, a to „ahoj“ a „promiň“. Postupem času ale budou přibývat další, tvrdí vývojáři.

Pokud se jim ho podaří dotáhnout do konce, bude nejspíše využíván i jako pomůcka pro výuku znakové řeči, kdy bude sloužit jako korektor správného provedení gest. Zatím se nám ALE nepodařilo zjistit, zda zvládne i jedno gesto často používané našimi politiky – „…jsi jednička“. Na jakém principu vše funguje, uvidíte na přiloženém videu.

Zdroj: Kotaku

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama