kazdy-paty-ddos-utok-trva-dny-az-tydny
Novinka Každý pátý DDoS útok trvá dny až týdny

Každý pátý DDoS útok trvá dny až týdny

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 8. 2015 16:30 6

Každá pátá společnost, která čelila DDoS útoku, se s ním musela potýkat několik dní, někdy dokonce týdnů. Vyplývá to z průzkumu Kaspersky Lab a B2B International mezi firmami po celém světě, včetně České republiky. Důsledky DDoS útoku sahají od omezení přístupu k online službám až po jejich kompletní nedostupnost.

Reklama

Respondenti zasažení DDoS útoky odpovídali na dotazy o délce útoku a jeho dopad na provoz firemních stránek, služeb a infrastruktury. Ve 13 % případů služby zcela zkolabovaly, v 52 % došlo k vážným zpožděním a prodlevám a ve 33 % případů byly prodlevy mírné. U 29 % dotázaných útok vedl k selhání nějaké transakce v rámci nabízených služeb.

Útoky DDoS mimo jiné poškozují firemní pověst tím, že znemožní partnerům a zákazníkům přístup k online zdrojům společnosti. Navíc způsobují finanční ztráty – v průměru se jedná o částky mezi 52 a 444 tisíci dolary, v závislosti na velikosti organizace.

V případě DDoS útoku umožňuje Kaspersky DDoS Protection dočasně přesměrovat provoz pomocí náhradní cesty skrze čistící centra, která odfiltrují nežádoucí dotazy a pošlou ty legitimní dál jako obvykle. To znamená, že lidé mohou využívat služby nebo stránky bezpečně a spolehlivě, i když útok stále probíhá. Více se dozvíte v tomto anglickém textu.

Každý pátý DDoS útok trvá dny až týdny
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Kaspersky Lab TZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama