iphone-5-si-planuje-zakoupit-35-procent-lidi-tvrdi-pruzkum
Apple Novinka iPhone 5 si plánuje zakoupit 35 procent lidí, tvrdí průzkum

iPhone 5 si plánuje zakoupit 35 procent lidí, tvrdí průzkum

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 7. 2011 17:45 22

Zbývajících 65 procent se jim to pravděpodobně bude snažit rozmluvit. Jak to všechno nakonec dopadne se dozvíme už za několik měsíců.

Reklama

Společnost PriceGrabber počátkem měsíce zjišťovala, jak to vypadá se zájmem uživatelů o pátou generaci telefonu iPhone, která se v prodeji objeví pravděpodobně koncem září.

A výsledky byly zajímavé. Celkem 52 procent dotázaných si iPhone 5 plánuje zakoupit nejdéle rok po jeho uvedení do prodeje a 30 procent tvrdí, že si jej pořídí ještě do konce roku 2011. Sedm procent lidí je pak rozhodnuto si jej pořídit okamžitě, jakmile jen to bude možné.

Průzkum proběhl mezi 1. až 11. červencem a zúčastnilo se ho 2 852 respondentů. „Náše statistiky potvrdily velkou popularitu iPhonu, když více než třetina dotázaných plánuje zakoupení nejnovější generace,“ uvedl generální ředitel PriceGrabberu Graham Jones.

Přestože průzkum proběhl na relativně malém vzorku, mohou být výsledky ve finále nakonec velmi podobné. Apple je momentálně největším prodejcem smartphonů na světě a v USA zájem uživatelů, na úkor Andoridu, po iPhonu roste. S uvedením páté generace lze znovu očekávat davové šílenství a kilometrové fronty.

Jeden Brit po novém modelu touží natolik, že už týden bydlí na ulici, aby v září, až bude telefon uveden, vkročil do App Storu jako první. Co na to říct. Někteří lidé jsou pro svou popularitu a náklonnost ke značce schopni obětovat cokoli.

Češi jsou v tomto ohledu konzervativní. Nicméně i mezi nimi se najdou výjimky, jako např. v květnu, když jich 140 nocovalo v Praze na ulici kvůli slevě na HTC Sensation.

iPhone 5 si plánuje zakoupit 35 procent lidí, tvrdí průzkum
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Kitguru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama