intel-preportoval-jelly-bean-pro-procesor-medfield
Novinka Intel přeportoval Jelly Bean pro procesor Medfield

Intel přeportoval Jelly Bean pro procesor Medfield

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

15. 9. 2012 09:00

Na trhu už nějaký ten telefon s Atomem je a další se chystají. V současnosti jsou zatím jen s Androidem 4.0, brzy ale dostanou aktualizaci na 4.1 Jelly Bean.

Reklama

Intel již úspěšně pronikl i do chytrých mobilních telefonů s operačním systémem Android a v Číně si tamní již nějakou dobu mohou koupit finální produkt právě s procesorem Medfield. Je jím Lenovo LePhone K800. Na něm běží verze systému 4.0, Ice Cream Sandwich. Nejnovější verzí je však 4.1 Jelly Bean, kterou už Intel pro své procesory Atom také přeportoval.

Intel přeportoval Jelly Bean pro procesor Medfield
i Zdroj: PCTuning.cz


 

ZTE Grand X In s Intel Atom Z2460. Předpokládaná cena: 6 000 Kč

Na akci IDF řekl Mike Bell, VP a generální manažer Intelu, že Jelly Bean byl již odeslán výrobcům, kteří mají telefony poháněné procesorem Intel. V současnosti přišel třeba telefon ZTE Grand X In, který má úhlopříčku 4,3 palce, jednojádrový Atom s frekvencí 1,6 GHz a především cenovku okolo 6 000 Kč. Dalšími, kdo plánují telefony s Medfieldem, je například Motorola. Ta plánuje tento rok uvést jeden model RAZR s jednojádrovým čipem, v příštím roce pak dvoujádrovým procesorem Merrifield, který bude vyráběn novým, 22nm výrobním procesem.

Zdroj: PCWorld

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama