intel-pozdrzi-modernizaci-tovarny-fab-24
Novinka Intel pozdrží modernizaci továrny Fab 24

Intel pozdrží modernizaci továrny Fab 24

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 9. 2011 11:30 5

Americký výrobce polovidičů interně vyhodnotil, že poptávka po počítačích bude v roce 2012 nižší než v letech předchozích a proto mírně upravil svůj investiční plán.

Reklama

Původní plán Intelu bylo uvést čipy Ivy Bridge na konci letošního roku, případně na začátku roku 2012. Nejnovější informace ale naznačují, že uvedení se posune mírně do druhého čtvrtletí a prodej odstartuje koncem března.

Jedním z důvodů zpoždění je prodloužení prodejního období platformy Sandy Bridge, kterou zpočátku sužovaly chyby v návrhu nových čipových sad, na čemž byli biti výrobci notebooků i základních desek.

Procesory mikroarchitektury Ivy Bridge budou zpětně kompatibilní se socket LGA 1155 a čipsety řady 6, tedy za předpokladu aktualizace BIOSu. Přenosné počítače (notebooky) postavené se v obchodech v objeví v dubnu.

Podle zdrojů blízkých serveru Digitimes dojde také k pozdržení investice 500 milionů dolarů (8,5 mld. korun) do modernizace závodu s označením Fab 24. Připravovaná investice měla umožnit přechod na 22nm výrobní technologii. „Přestože to zatím nikdo oficiálně nepotvrdil, Intel prý uvažuje o tom, že modernizaci pozdrží“.

Intel pozdrží modernizaci továrny Fab 24
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama