intel-core-i7-990x-ee-nejsilnejsi-sestijadro-jiz-na-dohled
Novinka Intel Core i7-990X EE: nejsilnější šestijádro již na dohled

Intel Core i7-990X EE: nejsilnější šestijádro již na dohled

Mirek Kočí

Mirek Kočí

6. 11. 2010 17:00 11

Na krátkou chvíli se objevil v nabídce rakouského prodejce počítačů. Jeho uvedení na trh se nezadržitelně blíží.

Reklama

I když jsou procesory rodiny Sandy Bridge za rohem, neznamená to, že Intel nepřipravuje další modely postavené stávajících architekturách. Důkazem brzké aktualizace jeho portfolia mohou být internetové stránky rakouského prodejce počítačového příslušenství, na nichž se v nabídce nakrátko objevil nejvýkonnější procesor na trhu.

Šestijádro Core i7-990X EE do socketu LGA 1366 nahradí postarší model Core i7-980X EE a stane tak na samém vrcholu produktové řady Intelu. V základu běží na 3,46 GHz a v zátěži za asistence technologie Turbo Boost až na impozantních 3,73 GHz.

Intel Core i7-990X EE: nejsilnější šestijádro již na dohled
i Zdroj: PCTuning.cz

pro zvětšení klikněte

Nároční uživatelé, ladiči a taktovači se opět dočkají otevřeného násobiče, 12 MB L3 cache a sběrnice QuickPath Interconnect, pracující rychlostí 6,4 GT/s. TDP (thermal-design power) je potom stanoveno na 130 W. Informace na rakouských stránkách nezahrnují cenu. Ta bude s největší pravděpodobností oscilovat na hranici 999 Euro. Pokud jde o datum uvedení na trh – je-li výpis legitimní, extrémně výkonného čipu se dočkáme pravděpodobně již za několik následujících týdnů.

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama