Intel Core i7-6800K: Nejlevnější Broadwell-E v testu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Intel Core i7-6800K: Nejlevnější Broadwell-E v testu

Intel Core i7-6800K: Nejlevnější Broadwell-E v testu | Kapitola 9

Z. Obermaier

Z. Obermaier

11. 7. 2016 07:00 13

Seznam kapitol

1. Nejlevnější Broadwell-E 2. Intel Core i7-6800K 3. Testovací systém 4. Syntetické testy - Paměti 5. Syntetické testy - Výpočetní operace 6. Komprese, multimédia 7. Photoshop, Excel, šifrování disku, Javascript
8. 3D rendering + Multitask 9. AvP, Dos Box, PhysX 10. Spotřeba a teploty 11. Shrnutí výkonu a ceny 12. Výkon Haswell-E vs Broadwell-E 13. Přetaktování 14. Zhodnocení a závěr...

Desetijádrový Core i7-6950X jsme otestovali nedávno, za čtyřicet pět tisíc jde ale o dost finančně náročný procesor, který navíc není určený hráčům – nic jim nepřinese. Dnes se podíváme naopak na ten nejlevnější Broadwell-E. Šest jader s taktem až 3,8 GHz za dvanáct tisíc. Půjde taktovat lépe než desetijádro?

Reklama

AvP, Dos Box, PhysX

Intel Core i7-6800K: Nejlevnější Broadwell-E v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Poslední hru Aliens Vs Predators testuji v reálném režimu v DX11. Rozlišení je 1920x1200 s vyhlazováním a středními detaily. K testu používám samostatný benchmark, který umí využít více než než jedno jádro procesoru, zátěž scheduler rozházel po různých jádrech CPU. Celkově je ale vliv CPU zanedbatelný.

Emulace DOSu je kvůli mnoha starým hrám nutností, je ale velice náročná na procesorový výkon. Aplikace neumí využít více než jedno jádro CPU, ale umí řádně prověřit paměťovou propustnost a celkovou efektivity systému. Já testuji v prostředí DOS Boxu hru Quake. Výsledek je zobrazen ve fps.

I když systém PhysX v poslední době spíše ustupuje, má v některých hrách stále významnou roli. Pokud nemáte dost silnou grafiku GeForce, nebo máte kartu z produkce AMD, musíte se spokojit s CPU verzí PhysX. Právě tu testuje tento benchmark. Vše jsem nastavil jak vidíte na obrázku, pak stačí jen nechat test projít a zaznamenat skóre. Aplikace využívá všechna dostupná jádra procesoru.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama