intel-by-rad-prosadil-displeje-s-vysokym-rozlisenim-i-mezi-pocitaci
Novinka Intel by rád prosadil displeje s vysokým rozlišením i mezi počítači

Intel by rád prosadil displeje s vysokým rozlišením i mezi počítači

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

13. 4. 2012 17:00 21

Displeje s vysokou hustotou bodů na jeden palec se prosazují především v mobilních zařízeních do ruky, a panely o větší úhlopříčce mají rozlišení již roky stále stejné. Intel by to rád změnil. 

Reklama

Nové iPhony, iPady a iPody využívající Retina displeje jsou na tom se zobrazením informací tak dobře, že na nich není nijak vidět rastr. Rozlišení je zkrátka už tak jemné, že jeho zmenšování už nemá žádný smysl, protože poskytuje dokonalý požitek. Na druhé straně panely počítačů nebo notebooků se zasekly v dřevní době. Intel by to rád změnil a to už příští rok.

Intel by rád prosadil displeje s vysokým rozlišením i mezi počítači
i Zdroj: PCTuning.cz


 

Čím máte zařízení při jeho používání blíže očím, tím je potřeba vyšší hustoty bodů na jeden palec. Intel chce, aby měly zařízení ve vzdálenosti 12" - 16" od očí rozlišení

~

300 DPI, ve vzdálenosti 16" - 24" rozlišení ~250 DPI a při vzdálenosti 24" - 30" pak ~220 DPI.

To by znamenalo, že dnešní 21" monitory by už příští rok mohly mít rozlišení 3840 x 2160, které je čtyřnásobné oproti dnešnímu standardu 1080p. Monitor s rozlišením 1920 x 1080 má totiž zhruba 2 miliony obrazových bodů, kdežto displej s 2160p by měl něco přes osm milionů bodů na celou plochu. Jde tedy o výrazný krok vpřed.

Cenově to ale nejspíš nebude žádná sláva. Naopak se obávám, že takové displeje budou velmi drahé. Nicméně 13" Ultrabooky s rozlišením 2800 x 1800 a další si své zákazníky jistě najdou.

Zdroj: liliputing

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama