huawei-mate-20-pro-ziskava-android-10-prozatim-v-beta-verzi
Novinka Huawei Mate 20 Pro získává Android 10, prozatím v beta verzi

Huawei Mate 20 Pro získává Android 10, prozatím v beta verzi

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 10. 2019 15:00

Společnost Huawei před nedávnem nastínila svůj aktualizační plán na nejnovější Android 10. Uběhlo sotva pár týdnů a vše se začíná pomalu naplňovat. Po modelech P30 a P30 Pro získává testovací update i velmi populární Mate 20 Pro.

Reklama

Na dostupnost aktualizace upozorňují vybraní uživatelé v Nizozemsku, kteří se zapojili do beta testování. Součástí updatu jsou kromě Androidu 10 a zbrusu nové nadstavby EMUI 10 i bezpečnostní záplaty platné k prvnímu září. První beta pro Mate 20 Pro má velikost 4,42 gigabajtu. Bohužel zatím nemáme potvrzeno, zda testovací software bude zpřístupněn i českým a slovenským uživatelům. Své příznivce by si ale jistě našel.

EMUI 10 přináší nové animace, změnu ikonek, ale například i rozložení písma pro přehledný a elegantní vzhled systému. Nová generace nadstavby současně nabízí více možností pro always-on displej, jako například nové styly hodin nebo kalendáře. Díky vylepšení souborového systému EROFS je EMUI10 mnohem rychlejší a plynulejší než stávající EMUI 9.1.

Nejvýraznější novinkou EMUI10 je „dark mode“, tedy tmavý režim pro ještě lepší čitelnost a větší vizuální pohodlí při práci. Atraktivní tmavý režim optimalizuje barevný kontrast mezi textem a tmavým pozadím, barvu textu i systémových ikon. Nově pak navíc podporuje i aplikace třetích stran.

Huawei Mate 20 Pro získává Android 10, prozatím v beta verzi
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama