herni-prumysl-trzby-klesaji
Novinka Herní průmysl: tržby klesají

Herní průmysl: tržby klesají

Martin Stančík

Martin Stančík

17. 7. 2009 00:00 2

Podle analytické společnosti NPD spadly meziročně tržby z příslušenství k video hrám a video her jako takových o 31% na 1.17 miliardy dolarů, což největší propad od roku 2000.  

Reklama


Tržby z herního softwaru spadly o 29% na 625.8 milionů dolarů zatímco tržby z hardwaru spadly o 38% na 382.6 milionů. Tržby z příslušenství pak klesly o 22%. Podle analytika Michaela Pachtera ze společnosti Wedbush Morgan za propadem stojí vysoká cena herních konzolí. "Zákazník si za tyto ceny HW prostě nekoupí - čeká na snížení cen," řekl Pchter, který očekává, že se tržby opět zvednou v září s uvedením nových her. Tržby ze samotných her meziročně klesly o 12%.

Herní průmysl: tržby klesají
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejlépe prodávanou konzolí v červnu bylo opět Wii od Nintenda s 362 000 prodanými kusy, i když ve srovnání s tím samým měsícem roku 2008 se Wii prodalo o 45% méně. Wii je V USA nejprodávanější konzolí již 21 měsíců. "(Červen) je jeden z prvních měsíců, ve kterém se projevila ekonomická krize," říká analytik Anita Frezier z NPD. Dvojkou na americkém trhu zůstává Xbox 360 od Microsoftu a poslední je (jako vždy, příliš drahý?) Sony PlayStation 3.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama