herni-konzole-evo-2-androidi-hry-na-vasi-televizi-z-pohodli-gauce
Novinka Herní konzole EVO 2: Androidí hry na vaší televizi z pohodlí gauče

Herní konzole EVO 2: Androidí hry na vaší televizi z pohodlí gauče

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

28. 5. 2011 06:00 6

Konzole, vybavená hardwarem, který najdete v dnešních průměrných chytrých telefonech, se zabydlí u vaší televize. Ovládat ji budete moci televizním a herním ovladačem v budoucnu i pohybově.

Reklama

K vidění již byla v minulosti herní konzole EVO založená na operačním systému Linux. Nyní má společnost Envizions v plánu přijít s něčím nevím, s konzolí EVO 2. Na té by měl běžet operační systém Android a vy byste tak hráli hry vytvořené právě pro tento operační systém.

V současné době je konzole k dostání pro vývojáře zdarma, pouze softwarová podpora je zpoplatněna částkou 149 dolarů (2 590 Kč). Uvnitř herní konzole se nachází neblíže specifikovaný 1,2GHz procesor Samsung a operační systém Android 2.2 FroYo, který má upravené rozhraní pro ovládání televizním dálkovým nebo herním ovladačem.

Herní konzole EVO 2: Androidí hry na vaší televizi z pohodlí gauče
i Zdroj: PCTuning.cz

Zatím není znám datum vydání, ale bude to pravděpodobně až někdy na začátku příštího roku, protože výrobce ještě plánuje přidat pohybový senzor. Cena tohoto zařízení se očekává okolo 250 dolarů (4 300 Kč). Zda-li je to hodně nebo málo nechám na vašem uvážení. Myslíte si, že tato konzole by mohla mít úspěch? Androidí hry na televizi jsme již viděli v podání například LG Optimus X2, kdy se přes HDMI přenášel do televize obraz, hrálo se ale na mobilu.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama