hercules-all-in-wonder-radeon-9000-pro
Hardware Článek Hercules All-in-Wonder Radeon 9000 Pro

Hercules All-in-Wonder Radeon 9000 Pro | Kapitola 3

Vlček Ondřej

Vlček Ondřej

3. 2. 2003 00:00 30

Seznam kapitol

1. Bundle 2. Software a použití 3. Ulead Video Studio 5.0 4. Závěr

Na trhu se po starším typu ATI RADEON 8500 All-in-Wonder (televize+grafická karta) objevila jeho nová verze od Herculesu. Podívejte se, co všechno za své peníze dostanete a jestli se to vůbec vyplatí...

Reklama

Zkuste si přestavit slušně vybavený Mercedes a dejte do něj motor z Trabanta. Takhle by se místy dala specifikovat práce s programem firmy Ulead. Některé operace v programu, který je nabitý funkcemi, jsou neskutečně pomalé i na mém poměrně výkonném PC (VIA KT 400, Athlon XP 2200+, HDD Segate Barracuda IV, 256 MB DDR 333). V pauzách, kdy program "přemýšlí" téměř nebliká kontrolka HDD a procesor běží zhruba na 15% výkonu. Zdá se tedy, že je chyba jinde. Že by špatná práce programátorů? HW konflikt?

Protože by popis produktu zabral samostatný článek (pokud by byl zájem může se v budoucnu objevit) přikládám pouze  screenshot a přehled funkcí:

Hercules All-in-Wonder Radeon 9000 Pro
i Zdroj: PCTuning.cz


klikněte pro plnou velikost

Start - zde se nastavuje jméno projektu a kodek ve kterém bude nakonec celé video uloženo Při náhledech program celé video nejprve enkóduje a pak teprve pustí. Operace tak může trvat i několik minut.

Capture - tady si můžete nahrát do programu video z externích zdrojů (TV tuner, analogová / digitální kamera). Ani po pátém pokusu se mi nepovedlo uložit video ve větším rozlišení než 320 x 200. Proto jsem k zachycení obrazu z kamey použil ATI TV tuner.

Storyboard - Tady se celé dílo skládá po jednotlivých kusech dohromady. Můžete na snímky aplikovat některý z mnoha efektů (mozaika, kaleidoskop, průtok vody a 27 dalších).

Effects - Nyní si mezi jednotlivé střihy můžete vložit některý z mnoha desítek efektů (klasické prolínačky, 3D rotace, stírání atd.) a ten si pak podle svého gusta doladit.

Title - Titulky všech možných tvarů, stínování, pohybů, rozmazávání. Stačí jen trocha času a fantazie, výsledky jsou obdivuhodné. Můžete si zase vybrat některý z přednastavených efektů.

Voice - Nahrajte si komentář

Music - Doplňte video o hudbu z CD / MP3

Finish - A nakonec si své dílko uložte do libovolného formátu.

Program pracuje s video soubory a jejich střihy odlišným způsobem než např. klasický Adobe Premiere. Trvalo mi tak hodinku, než jsem pochopil jeho "ideologii". Práce ale potom byla poměrně intuitivní a rychlá.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama