google-opet-prekvapuje-v-san-jose-postavi-vlastni-letiste
Novinka Google opět překvapuje – V San Jose postaví vlastní letiště

Google opět překvapuje – V San Jose postaví vlastní letiště

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

10. 2. 2013 06:00 17

Google se chce opět rozrůst a vstoupit do dalšího oboru podnikání. Chce vybudovat letiště. Zatím jen pro své účely, letadla a pro cesty zaměstnanců. Třeba se ale dočkáme i vlastních aerolinií.

Reklama

Google už pomalu není softwarová firma. Od obyčejného vyhledávače se za ty roky z firmy stal všeuměl. Google fotografuje planetu z vesmíru kvůli mapám, fotí každý kout planety pro Street View, pracuje na automobilech, které sami řídí, sám je také poskytovatelem internetového připojení pro pár měst a pracuje na brýlích budoucnosti. Mimo toho jeho největším snažením je internetový vyhledávač, internetová reklama a operační systém Android. To ale nestačí.

Google také potřebuje někam dávat své dopravní prostředky. A když už jich má tolik, tak rovnou vybuduje vlastní letiště.

Google opět překvapuje – V San Jose postaví vlastní letiště
i Zdroj: PCTuning.cz
Google opět překvapuje – V San Jose postaví vlastní letiště
i Zdroj: PCTuning.cz

O novém letišti se uvažuje ve městě San Jose v Kalifornii. V současnosti má návrh na stole rada města, která během jara rozhodne, zda-li bude moci Google postavit místo současného parkoviště. Celková plocha pozemku by pak byla 29 akrů (117 358,8 m2). Vlastní letiště by bylo pro jejich letadla, kterých prý už má Google požehnaně. Využívají je zaměstnanci firmy, když letí na různé akce, ale prý i jejich známí.

Letiště bude mít vše, co každé jiné – odbavovací halu, pokladnu s letenkami a nástupní halu. Celkem za letiště zaplatí, pokud jej bude moci vybudovat, 82 milionů dolarů (1,5 miliardy korun). Třeba se za pár let dočkáme aerolinek Google.

Zdroj: SlashGear

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama