gigabyte-h77n-wifi-mini-itx-deska-vhodna-jako-zaklad-pro-domaci-servery-a-htpc
Novinka GIGABYTE H77N-WiFi: mini ITX deska vhodná jako základ pro domácí servery a HTPC

GIGABYTE H77N-WiFi: mini ITX deska vhodná jako základ pro domácí servery a HTPC

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

8. 8. 2012 10:30 2

Představovaná základní deska má totiž kromě rozhraní WiFi také dva gigabitové ethernetové porty, dvě HDMI anebo optický SPDIF výstup pro osmikanálový zvuk.

Reklama

Do základní desky GIGABYTE H77N-WiFi, která je napájena pomocí 24 + 4 pinového konektoru budete moct osadit procesory určené do socketu LGA1155. Patice je napájena 4 + 1  fázovým VRM, které je tvořené obyčejnými cívkami s feritovým jádrem a MOSFET tranzistory LFPAK.

Patice procesoru je propojena se dvěma sloty pro dvoukanálové DDR3-1600 MHz paměti, přičemž maximální kapacita je 16 GB. Na desce nechybí ani plnohodnotný PCI-Express 3.0 x16 slot. Pevné disky bude možné připojit díky dvěma SATA 6 Gb/s  a dvěma SATA 3 Gb/s portům, jež podporují technologii Smart Response, dříve známé jako SSD Caching.

GIGABYTE H77N-WiFi: mini ITX deska vhodná jako základ pro domácí servery a HTPC
i Zdroj: PCTuning.cz

Na zadním panelu je kromě dvojice grafických výstupů HDMI také DVI-I konektor, dva USB 3.0 porty (další dva je možné vyvést z headeru), čtyři USB 2.0 porty (další dva via header), PS2 konektor pro myš nebo klávesnici, audio konektory včetně optického výstupu SPDIF anebo také dva porty pro gigabitový ethernet.

H77N-WiFi má, jak z názvu vyplývá, WiFi modul. Ten podporuje kromě běžných standardů 802.11 b/g/n také WiDi, což je bezdrátový grafický výstup. Skrytý zůstává konektor pro sériový COM a Bluetooth modul.

Oficiální uvedení této desky by se mělo odehrát do konce tohoto měsíce. Na cenu a datum začátku prodeje si tedy ještě musíme pár týdnů počkat.

Zdroj: techpowerup

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama