galaxy-s-dostane-aktualizaci-na-android-2-3-gingerbread-v-breznu
Novinka Galaxy S dostane aktualizaci na Android 2.3 Gingerbread v březnu?

Galaxy S dostane aktualizaci na Android 2.3 Gingerbread v březnu?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

27. 2. 2011 11:00 12

Informace byla vyřčena minulý týden na konferenci ve Frankfurtu. Po dosavadních zkušenostech ale nepropadejte nadšení. U nás se ji můžete dočkat i s několikaměsíčním odstupem.

Reklama

Podle nedávných studií rozšíření operačního systému Android má verzi 2.3 Gingerbread na telefonu pouhé půl procento všech uživatelů. Nejrozšířenější je Android 2.2 Froyo, již využívá 51,8 procenta uživatelů. Na druhém místě se umístila s 35,2 procenta verze 2.1 Eclair. Dnes již archaický Android 1.5 Cupcake používá stále 4,7 procenta uživatelů.

Nejnovější verzi Google zatím oficiálně uvolnil pouze pro tzv. „pure Google“ zařízení, tedy Nexus One a Nexus S. Pro některé další modely je dostupná zatím jen neoficiální cestou, u které navíc hrozí ztráta záruky.

To se do budoucna má změnit. Aktualizací na stávající telefony bude rychle přibývat. Mezi prvními výrobci bude i jihokorejská štika Samsung Electronics, která se podle vývojáře Franka Feila v březnu chystá distribuovat Android 2.3 Gingerbread na zařízení Galaxy S. Informaci Jihokorejci potvrdili údajně minulý týden na prezentaci ve Frankfurtu.

Doufejme, že se tak skutečně stane. Samsung si technickou podporou u uživatelů dobré jméno neudělal, důvodem byla neustále odkládaná aktualizace na verzi 2.2 Froyo, které se natěšení majitelé oproti původním ohlášením dočkali s několikaměsíčním zpožděním.

Galaxy S dostane aktualizaci na Android 2.3 Gingerbread v březnu?
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: pocketnow

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama