earin-nejmensi-bezdratova-sluchatka-na-svete
Novinka Earin – nejmenší bezdrátová sluchátka na světě

Earin – nejmenší bezdrátová sluchátka na světě

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

17. 6. 2014 10:00 11

A máme tu další zajímavý projekt financovaný platformou Kickstarter. Tentokrát se jedná o údajně nejmenší bezdrátová sluchátka. 

Reklama

Projekt byl nazván Earin a jedná se o miniaturní bezdrátová sluchátka do uší, tedy o tzv. špunty. Sluchátka mají v plastovém těle zabudovaný 6,4mm reproduktor Knowles SR-Siren. Před plastovou částí jsou samozřejmě opatřena silikonovými koncovkami, aby nedřela. Výrobce slibuje také splnění stupně krytí IP54, která by měla zajišťovat odolnost proti prachu a stříkající vodě.

Earin – nejmenší bezdrátová sluchátka na světě
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Hmotnost sluchátek by měla být přibližně 5 gramů, takže bychom je prakticky neměli cítit. Průměr sluchátek je potom 14 mm a jejich délka 20 mm, tudíž se prakticky celé schovají do ucha. Za vývojem sluchátek stojí tým inženýrů pod vedení Olle Lindena. 

Earin – nejmenší bezdrátová sluchátka na světě
i Zdroj: PCTuning.cz

 

O výdrž sluchátek se stará miniaturní 50mAh vestavěná dobíjecí Li-Ion baterie, která by měla mít výdrž přibližně tři hodiny. Ke sluchátkům je dodávaná také kapsle, která v sobě má 100mAh akumulátor a slouží k dobíjení špuntů. Do kapsle o hmotnosti 25 gramů stačí sluchátka uložit a dobíjet. Samotné špunty totiž nejde kvůli jejich rozměrům dobíjet přímo pomocí portu USB, proto se o dobíjení přes USB stará kapsle

Za předpokladu, že si projekt najde dostatek investorů, mohli bychom se s Earin setkat za cenu 99 liber, tedy přibližně 3 400 Kč. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama