dubaj-bude-hostit-nejvetsi-zavody-dronu-na-viteze-ceka-250-tisic-dolaru
Novinka Dubaj bude hostit největší závody dronů. Na vítěze čeká 250 tisíc dolarů

Dubaj bude hostit největší závody dronů. Na vítěze čeká 250 tisíc dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

3. 3. 2016 12:00

S tím, jak se stále více drony rozšiřují, objevují se už také jejich závody. Jednou z největších akcí bude World Drone Prix, která se v následujících dnech uskuteční v Dubaji. Pro vítěze bude připravena odměna ve výši 250 tisíc dolarů. Celkem organizátoři mezi závodníky rozdají jeden milion dolarů.

Reklama

Klání dálkově ovládaných vrtulových vznášedel se zúčastní přes sto týmů. Do hlavního závodu však postoupí jen 32 nejšťastnějších, či spíše nejrychlejších. Kvalifikace se uskuteční 7. a 8. března. Hlavní závod je naplánován na 11. března a freestyle disciplína proběhne o den později. Každý tým, který se do velké ceny přihlásí, musí tvořit minimálně pět lidí. Pilotovi v cestě za vítězstvím pomohu ještě kopilot, pit-stop technik, vedoucí týmu a navigátor.

Závodní drony jsou upraveny tak, aby mohly dosahovat rychlosti i přes 100 km/h. Zároveň mají na konstrukci připevněnou kameru, ze které je přenášen obraz v reálném čase do speciálních brýlí. Ty pilotům umožňují vidět přesně tak, jak vidí stroj.

World Drone Prix zaštítil samotný premiér a viceprezident Spojených arabských emirátů (SAE) Muhammad ibn Rašíd al-Maktúm a na akci se spolupodílí také Světová organizace pro závodní drony (World Organisation for Racing Drones, zkráceně WOFRD).

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama