Drama v OpenAI. Velké značky končí s reklamou na Twitteru #TYDEN 20. listopadu
i Zdroj: PCTuning.cz
Internet Článek Drama v OpenAI. Velké značky končí s reklamou na Twitteru #TYDEN 20. listopadu

Drama v OpenAI. Velké značky končí s reklamou na Twitteru #TYDEN 20. listopadu | Kapitola 3

Daniel Dočekal

Daniel Dočekal

20. 11. 2023 07:00 3

Seznam kapitol

1. To nejdůležitější, Internet, Webdesign, Hardware 2. AI, software, mobilní aplikace, hry 3. Marketing, komunikace, bezpečnost, soukromí, právo 4. Sociální sítě, startupy, ekonomika, e-knihy, podcasty

AI Pin od Humane. Microsoft představuje Copilot Studio. Apple přidá podporu RCS. Usama bin Ládin ožil na sociálních sítích. Yandex je na prodej.

Reklama

Marketing, komunikace

Zpráva: Poté, co společnost Apple požádala o přednostní zacházení, což vedlo k uzavření dohody v roce 2018, mají stránky s produkty a výsledky vyhledávání společnosti Apple na Amazonu jen málo konkurenčních reklam, pokud vůbec nějaké. (9to5Mac)

Jsou ty hodinky Apple Watch za 35 dolarů skutečné? Jak mohou být zavádějící videa influencerů na TikToku dalším velkým problémem v elektronickém obchodování. (Insider)

Elon Musk odpověděl „Řekl jste skutečnou pravdu“ uživateli X, který v odpovědi na dotaz „Hitler měl pravdu“ obvinil židovské skupiny z „nenávisti vůči bělochům“. (Rolling Stone)

Pew: 30 % dospělých v USA pravidelně získává zprávy z Facebooku, 26 % z YouTube, 16 % z Instagramu, 14 % z TikToku, 12 % z X, 8 % z Redditu a 5 % z Nextdoor a LinkedIn. (Nieman Lab)

The Guardian stáhl dopis Usámy bin Ládina z roku 2002, který kritizuje podporu Izraele ze strany USA poté, co se dopis rozšířil na TikToku. Důvodem má být právě rozšířené sdílení bez původního kontextu. Otázka je, proč nepřidali kontext (404)

  • TikTok odstraňuje videa propagující „Dopis Americe“ Usámy bin Ládina, který ospravedlňuje útoky z 11. září, ale zprávy o jejich trendovosti označuje za „nepřesné“. (Deadline)
  • Dopis Bin Ládinovi využívá krajní pravice jako zbraň (Wired)
  • Rozhořčení nad videi TikTok o Usámovi bin Ládinovi je příkladem toho, jak média vybírají z aplikace náhodné nesmysly a špatně chápou její rozsah a dosah (Garbage Day)

IBM pozastavuje svou reklamu na X po celém světě poté, co Media Matters uvedla, že X umisťuje reklamy IBM, Apple, Oracle a dalších společností vedle pronacistických materiálů. (FT)

  • Interní poznámka: Evropská komise plánuje „dočasně pozastavit reklamu“ na X kvůli obavám z dezinformací a aby zabránila „poškození pověsti“. (Politico)
  • Apple pozastavuje veškerou reklamu na X po podpoře antisemitského příspěvku Elona Muska na X a zprávě, že reklamy Applu běžely vedle pronacistického obsahu. (Axios)
  • Disney oznámila, že pozastavuje reklamu na X, a připojila se ke společnostem Lionsgate a IBM (New York Times)
  • Warner Bros. Discovery, Paramount Global, Lionsgate a Comcast pozastavují reklamy na X a připojují se k dalším mediálním a technologickým společnostem. (CNBC)

Bezpečnost, soukromí, právo

Výzkumník LinkedIn tvrdí, že soukromá špionážní společnost Black Cube vytvořila falešné osoby, které se pomocí falešných pracovních nabídek zaměřily na maďarské novináře a aktivisty. (Reuters)

LockBit zveřejnil ~50 GB dat, která ransomware gang říjnu ukradl společnosti Boeing poté, co společnost zřejmě odmítla zaplatit požadované výkupné. (The Register)

Jigsaw společnosti Google a Tech Against Terrorism spustily bezplatný nástroj Altitude pro menší platformy, který umožňuje odhalovat teroristický obsah na jejich sítích a odstraňovat jej. (Wired)

Lukasz Krupski, whistleblower společnosti Tesla v Norsku, vyzradil personální záznamy a údaje o Autopilotu, které upoutaly pozornost regulačních orgánů v několika zemích. (New York Times)

Vyšetřování: Britská databáze Biobank pro biomedicínský výzkum sdílela citlivé zdravotní údaje ~500 tisíc dobrovolníků s pojišťovnami, přestože se zavázala, že je nebude sdílet. (The Guardian)

Microsoft a Google nehodlají před uplynutím lhůty pro podání námitek, která vyprší 16. listopadu, zpochybnit status „gatekeeper“  v rámci DMA EU. Podle zdrojů může námitky vznést TikTok. (Reuters)

Společnost Meta se odvolává proti rozhodnutí EU označit Messenger a Marketplace společnosti Facebook za „klíčové“ služby podle DMA (FT)

  • TikTok se připojuje k Meta a zpochybňuje status "strážce brány" v EU DMA (Reuters)
  • Soudní dvůr EU uvedl, že společnost Apple podala žalobu proti rozhodnutím Evropské komise v rámci DMA (Reuters)

Intel opravuje chybu, která se týká prakticky všech moderních procesorů Intel a která umožňuje kódu běžícímu uvnitř virtuálního počítače zhroutit hypervizory, což představuje riziko zejména pro poskytovatele cloudových služeb. (Ars Technica)

Skupina pro analýzu hrozeb společnosti Google objevila a pomohla opravit chybu e-mailového serveru Zimbra, která sloužila ke krádeži dat vládám v Řecku, Moldavsku a dalších zemích. (Engadget)

MeridianLink potvrdila kyberútok poté, co gang ransomwaru nahlásil společnost americké Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC) za to, že nezveřejnila narušení bezpečnosti. (The Record)

Britská divize Samsung Electronics údajně upozornila zákazníky na rok trvající únik dat, což je již třetí podobný incident, který jihokorejský gigant za poslední dva roky zaznamenal po celém světě. (The Register)

Matka PornHubu, Aylo, je v centru federálního vyšetřování v USA, které se týká obchodování se sexem a údajného znásilnění. Minulý měsíc bylo oznámeno, že 62 žen zažalovalo PornHub za „nezákonné zveřejňování“ videí o obchodování se sexem. (The Blaze)

Toyota Financial Services, která poskytuje financování automobilů zákazníkům Toyoty, potvrdila narušení bezpečnosti poté, co gang ransomwaru Medusa hrozil únikem firemních dat. (Bleeping Computer)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama