displej-ipadu-3-pod-mikroskopem-rozliseni-2048-1536-pixelu
Apple Novinka Displej iPadu 3 pod mikroskopem = rozlišení 2048 × 1536 pixelů!

Displej iPadu 3 pod mikroskopem = rozlišení 2048 × 1536 pixelů!

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 2. 2012 13:00 26

Nakonec se potvrdilo to, o čem se několik posledních měsíců spekuluje. Rozlišení nové obrazovky je v obou osách dvojnásobné, obrazových bodů je tedy čtyři krát tolik.

Reklama

Redaktorům zahraničního serveru MacRumors se dostal do rukou displej připravovaného iPadu 3. Již řadu měsíců se spekuluje tom, že bude mít vysoké rozlišení 2048 × 1536 px, namísto původního 1024 × 768 pixelů, s nímž jsou disponují první dvě generace.

To potvrdilo i jeho přezkoumání pod mikroskopem, které odhalilo, že hustota bodů na palec je opravdu výrazně vyšší, takže ano, iPad 3 s největší pravděpodobností skutečně přinese čtyřikrát jemnější displej.

Stejnou metodou byla v květnu 2010 potvrzena i jemnější obrazovka iPhonu 4. S touto informací přišel tenkrát Vláďa Janeček z webu SuperApple a Česká republika se nakrátko stala „iPhonovou supervelmocí“.

Vraťme se ještě v krátkosti k třetí generaci iPadu. Vedle obrazovky s jemným rozlišením by měla nabídnout i čtyřjádrový procesor A6 a přinést podporu sítí čtvrté generace LTE. Poslední zprávy publikované na serveru iMore poté naznačují, že zadní kamera bude mít rozlišení osm megapixelů, tedy stejné jako tomu je u iPhonu 4S.

Fyzicky bude nový model velmi podobný současné generaci. Jeho zadní kryt, jehož fotografie unikly na web před dvěma týdny, vypadá téměř identicky. Po bližším prozkoumaní ale přeci jen narazíme jednu odlišnost kterou je, že má o něco více zkosené hrany.

iPad 3 bude představen s největší pravděpodobností v prvním březnovém týdnu v San Franciscu v Yerba Buena centru umění.

Displej iPadu 3 pod mikroskopem = rozlišení 2048 × 1536 pixelů!
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama