dalsi-informace-o-windows-8-kopirovani-souboru-pujde-pozastavit-a-to-neni-zdaleka-vse
Novinka Další informace o Windows 8: Kopírování souborů půjde pozastavit a to není zdaleka vše

Další informace o Windows 8: Kopírování souborů půjde pozastavit a to není zdaleka vše

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

24. 8. 2011 11:30 62

Dnes si ukážeme jak bude vypadat správa souborů a jaké výrazné změny v tomto směru můžeme u Windows 8 očekávat. Microsoft se rozhodl práci zpříjemnit a je vidět, že když se chce...

Reklama

Dnes už víme, jaké zásadní změny uživatelského rozhraní Windows 8 přinesou. Další vychytávky jsou samozřejmostí a právě k nim se řadí vylepšení správce souborů v oblasti kopírování, přesouvání, přejmenování a mazání souborů, které si představíme. Vše vypadá mnohem efektivněji a nepochybně dojde i k avizovanému usnadnění práce.

Další informace o Windows 8: Kopírování souborů půjde pozastavit a to není zdaleka vše
i Zdroj: PCTuning.cz

Jedno ze změn je právě vylepšené kopírování, které umožní zobrazit všechny prováděné úkony (kopírování, přesouvání, mazání) v jednom okně. Ze změněného okna lze do průběhu kopírování také zasahovat a nechybí možnost pozastavit, či obnovit prováděnou operaci. K tomu si přidejme přehledné grafy rychlosti kopírování, konečně snad i reálné údaje pro zbývající čas a z na první pohled nepatrné změny se stane užitečný pomocník.

Další informace o Windows 8: Kopírování souborů půjde pozastavit a to není zdaleka vše
i Zdroj: PCTuning.cz

Nepřehlédněte:

Další změny se týkají dialogu pro řešení konfliktů při kolizi názvů souborů. Jak si můžete všimnout na obrázku, přepracované okno jasně ukazuje, který soubor dat je který, kde je umístěn a umožní snadno vybrat, jaký zachovat. Najetím na miniaturu se zobrazí celá cesta k souboru a při poklepání dojde k jeho otevření.

Windows 8 dá sbohem mnoha dialogům a hlášky typu „Opravdu chcete přesunout tento soubor do Koše“, či „Opravdu chcete sloučit tyto složky“ rázem vezmou za své. Cílem je celou práci zefektivnit a je pravda, že v případě nechtěného odstranění souboru či sloučení složek stačí kliknout na Ctrl+Z a vše je zpět, takže proč ne. Nám se nejvíce líbí možnost pauzy při přesunu souborů, co myslíte?

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama