ctverice-mp3-prehravacu-s-kapacitou-256mb-do-5000-kc-cast-iii
Zábava Článek Čtveřice MP3 přehrávačů s kapacitou 256MB do 5000 Kč: část III

Čtveřice MP3 přehrávačů s kapacitou 256MB do 5000 Kč: část III | Kapitola 4

Kyselý Lukáš

Kyselý Lukáš

8. 4. 2005 00:00 9

Seznam kapitol

1. iAUDIO G3 2. iAUDIO 4 3. MPMAN MP-F75 4. Mpio FL-300 5. Závěrečné srovnání

S MP3 přehrávači splňujícími naše kritéria v podobě kapacity 256MB a ceny 5000 Kč jste se mohli u nás setkat již v prvním a druhém díle tohoto seriálu. Dnes tu máme třetí shrnující díl, přičemž se podíváme na dva zajímavé modely od společnosti iAudio, poodhalíme přehrávač od Mpmanu a na závěr se podíváme na zub ,,hudebnímu klenotu" od firmy Mpio.

Reklama
Čtveřice MP3 přehrávačů s kapacitou 256MB do 5000 Kč: část III
i Zdroj: PCTuning.cz


Mpio CARAT uvězněný ve své krabici.

Mpio se snažilo vytvořit přehrávač malých rozměrů, a atraktivního vzhledu. To se mu určitě povedlo a doslova vytvořil hudební klenot. Tento přehrávač je proto určen převážně lidem, kteří si potrpí na perfektní vzhled a hledají přehrávač jako módní doplněk.

Vzhled a ovládání

Jak bylo uvedeno, přehrávač se pyšní hlavně svým designem a rozměry. Mpio nepřerostl 30 x 50 x 12,8 mm , takže je opravdu miniaturní. Všech šest tlačítek je umístěno na přední straně, protože  jinak by to snad ani nešlo, vzhledem k rozměrům a také k tomu, že přehrávač je určen převážně k nošení na krku. Pokud tlačítka konkrétně jmenujeme, tak najdete, PLAY/PAUSE, MENU, 2 tlačítka pro pohyb a nakonec 2 tlačítka regulace hlasitosti. Za jediné mínus u vzhledu bych považoval to, že otisky prstů jsou na přístroji hodně vidět, a tak pokud budete chtít, aby Váš klenot vypadal stále k světu, budete si asi muset nosit hadřík na čištění.

Jak je vidět na tomto obrázku, přehrávač je opravdu maličký.
i Zdroj: PCTuning.cz
Jak je vidět na tomto obrázku, přehrávač je opravdu maličký.


Všechny tlačítka jsou přístupné ze přední strany.

Displej a menu:

Displej tohoto modelu je maličký, nicméně má velice jemné rozlišení. Zajímavé také je, že je negativně převrácený (černá je bílá a bílá je černá).

Menu je sice přehledné, ale vzhledem k rozměrům displeje je někdy potřeba se orientovat pouze díky grafickým ikonám.

Hlavní menu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hlavní menu


 

Hudební funkce:

Stejně jak je přehrávač pěkný vzhledově, tak stejně hezký je i jeho zvuk. Výtku bych měl jenom k huhlavějším basům na přiložených sluchátkách, které jsou jedinou možností, jak přehrávač nosit na krku. Ekvalizér nepřináší nic nového a dovoluje navolit 6 klasických režimů, plus jeden s možností vlastního nastavení.

Nahrávání:

Nahrávání z externího zdroje sice chybí, nicméně o Diktafon nás nikdo neošidil. Je to dobře, protože nahrávky kódované do formátu WAW byly na velice dobré úrovni.

Čtveřice MP3 přehrávačů s kapacitou 256MB do 5000 Kč: část III
i Zdroj: PCTuning.cz

Rádio:

Je to velká škoda, ale tento ,,módní doplněk" nemá vestavěné rádio. Určitě by ho každý jenom přivítal.

Příslušenství:

FL-300 nemá vstup pro nahrávání z externího zdroje, v boxu tedy nenajdete line-in kabel. Jinak je v krabici všechno při starém. Přehrávač se sluchátky, které jsou jedinou možností, jak player nosit na krku, pásek na ruku, USB kabel spolu s redukcí a nakonec průhledný obal. Manuál a instalační CD pro starší operační systémy než Windows 2000 jsou samozřejmostí.

Přehrávač upevněný na pásce na ruku. 
i Zdroj: PCTuning.cz
Přehrávač upevněný na pásce na ruku. 


 Příslušenství FL-300.

Spojení s PC:

Je vyřešeno zvláštním způsobem. Marně sem poprvé hledal nějaký USB konektor. Přehrávač se totiž připojuje pře netradiční USB kabel, nebo redukci, které mají na jednom konci klasický 3,5mm Jack. K zapojení pak dojde přes stejný konektor jako u sluchátek.

Připojená redukce na USB.
i Zdroj: PCTuning.cz
Připojená redukce na USB.


Takto vypadá přehrávač pro vytažení sluchátek.

Výdrž baterií:

K tomuto drobkovi nemusíte kupovat žádné baterie, protože má vestavěný Li-polymer akumulátor. Podle výrobce by měl mít vydrž 10 hodin na jedno nabití. Nám vydržel hrát 9 hodin, takže nás tvůrci neklamou. Přesto že se tvrdí, že Li-polymer baterie téměř nemá paměťový efekt, možná bude po čase potřeba ji vyměnit. Snad na to výrobce myslel...

Přiložený software:

Jelikož se jedná o značku Mpio, opět je na instalačním CD Mpio utility, která je snad společná pro všechny přehrávače této značky. K její uplatnění ale asi dochází jenom při upgradu firmwaru.

Čtveřice MP3 přehrávačů s kapacitou 256MB do 5000 Kč: část III
i Zdroj: PCTuning.cz

Technické specifikace: 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama