chybovost-modernich-grafickych-karet
Novinka Chybovost moderních grafických karet

Chybovost moderních grafických karet

Ace.

Ace.

18. 3. 2009 00:00 24

Serveru Hardware France se podařilo přemluvit jednoho z největších francouzských prodejců HW, aby se s nimi podělil o statistiky reklamací.

Reklama

Data byla sesbírána během sedmi měsíců od srpna 2008 až po tento březen. Jsou seřazena podle výrobce a konkrétního produktu, což by vám mohlo dát lepší představu o spolehlivosti jednotlivých značek.

Nejprve se podívejme na procento reklamací podle výrobce GK. Snad nemusím zdůrazňovat, že nižší číslo je lepší. Asus, Saphire a MSI jasně vedou - okolo 2% reklamací. Naopak nejhůř je na tom Point of View s téměř trojnásobným výsledkem.

Chybovost moderních grafických karet
i Zdroj: PCTuning.cz

Když se podíváme na jednotlivé produkty, nejhorší výsledky má GeForce GTX 280 - až 10% jich skončí zpátky v servisu. Můžeme jen hádat zda za to může obrovské jádro, nedostatečné chlazení, nebo taktovací experimenty majitelů :) Naopak Radeony 4850 a 3870 si vedou nejlépe - oba se drží pod průmyslovou normou 3%.

Chybovost moderních grafických karet
i Zdroj: PCTuning.cz

U vícečipových karet je situace promíchaná. Zdá se, že Ati poněkud "ujela" série 3870X2 s 11%, uprostřed se drží GeForce 9800GX2 se 6% a nejlépe je na tom Radeon 4870X2.

Chybovost moderních grafických karet
i Zdroj: PCTuning.cz

Výsledky jsou to docela překvapivé, obecně se totiž předpokládá, že GTX 200 pracuje na nižších teplotách ve srovnání s Radeony HD 4800. Možná bude pravda, že grafickým kartám ani tak moc neškodí vyšší teploty, ale spíše jejich extrémní rozdíly v řádu desítek stupňů. Snad vám článek pomůže při rozhodování o výběru nové grafické karty:)

Podle GPUCafe

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama