ces-2014-lg-oficialne-predstavilo-aio-pc-s-operacnim-systemem-chrome-os
Novinka CES 2014: LG oficiálně představilo AiO PC s operačním systémem Chrome OS

CES 2014: LG oficiálně představilo AiO PC s operačním systémem Chrome OS

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

11. 1. 2014 10:00

Přesto, že stánku LG na veletrhu CES dominovaly hlavně chytré televize, korejský výrobce stačil předvést také svůj nový All-in-One počítač s operačním systémem Chrome OS. 

Reklama

O vývoji tohoto nevšedního produktu jsme Vás již před Vánoci informovali a nyní LG tento produkt konečně oficiálně odhalilo. Jedná se o All-in-One PC, což znamená, že všechny komponenty jsou instalovány do útrob monitoru a systém není možné upgradovat.

Samotný monitor má úhlopříčku o velikosti 21,5 palce a zvládne zobrazit Full HD rozlišení, tedy 1920 × 1080 pixelů. Uvnitř systému nalezneme procesor Intel Celeron procesor, společně se 2 GB operační pamětí a 16 GB SSD diskem. 

CES 2014: LG oficiálně představilo AiO PC s operačním systémem Chrome OS
i Zdroj: PCTuning.cz

Na těle AiO PC nalezneme solidní porci konektorů. K dispozici je HDMI port pro připojení dalšího monitoru či televizoru, ethernetový síťový konektor a nechybí ani dvojice USB 2.0 a jeden USB 3.0 port. Připojit lze samozřejmě i sluchítka či reproduktory. Systém je dále vybaven 1,3 megapixelovou webovou kamerou ve vrchní části rámu displeje. K systému bude dodávána také myš a klávesnice. Ta je zvláštní především tím, že je na ní tlačítko Caps Lock je nahrazeno funkční klávesou vyhledávání. 

CES 2014: LG oficiálně představilo AiO PC s operačním systémem Chrome OS
i Zdroj: PCTuning.cz

Systém má přeinstalovaný zmíněný operační systém Chrome OS od společnost Google, který byl původně navržen hlavně pro notebooky a netbooky ze série Chromebook. Proto je volba tohoto operačního systému u All-in-One pevného počítače poměrně překvapením. 

Ačkoliv byl systém oficiálně představen, výrobce se zatím nezmínil, kdy a za kolik začne svůj nový nevšední produkt prodávat. 

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama