ces-2014-lenovo-thinkpad-8-multifunkcni-tablet-s-procesorem-bay-trail
Novinka CES 2014: Lenovo ThinkPad 8 – multifunkční tablet s procesorem Bay Trail

CES 2014: Lenovo ThinkPad 8 – multifunkční tablet s procesorem Bay Trail

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

6. 1. 2014 14:00

Jako součást své nadcházející produktové řady představilo Lenovo na CES 2014, kromě dvou 28 palcových monitorů, také svůj nový 8 palcový tablet ThinkPad 8 s chytrým krytem QuickShot.

Reklama

Konstrukce tabletu je z velké části tvořena z hliníku. Tablet může být použit jako běžný tablet, nebo jako notebook v případě, že je k němu připojena klávesnice. Kromě toho je tablet možné také postavit a to díky překlopení QuickShot zadního krytu. Kryt umožní tablet postavit do polohy "Tent", tedy polohy připomínající stan. Kromě toho lze roh krytu ohnout, čímž se zpřístupní 8 Mpx fotoaparát. Tímto koženkovým krytem lze samozřejmě také chránit samotný displej. 

CES 2014: Lenovo ThinkPad 8 – multifunkční tablet s procesorem Bay Trail
i Zdroj: PCTuning.cz

Specifikace tabletu zahrnují zmíněný čtyřjádrový procesor Intel Atom Bay Trail s frekvencí 2,4 Ghz, společně se 2 GB RAM pamětí. Displej nového ThinkPad má úhlopříčku o velikost 8,3 palce a zvládne zobrazit rozlišení 1920 × 1200 pixelů. Procesor poskytuje dostatečný výkon k chodu předinstalovaného operačního systému Windows 8.1. 

Další výbava tabletu zahrnuje zmíněný 8 Mpx zadní fotoaparát, čelní 2 Mpx webovou kameru a 128 GB vnitřní úložiště. Úložiště je samozřejmě možné rozšířit pomocí microSD karty. Konektivita je zajištěna pomocí micro USB 3.0 rozhraní a možnosti LTE připojení. Zobrazovací zařízení je možné připojit díky zabudovanému micro HDMI výstupu nebo technologií Miracast.  

CES 2014: Lenovo ThinkPad 8 – multifunkční tablet s procesorem Bay Trail
i Zdroj: PCTuning.cz

Nyní se dostáváme k tomu téměř nejdůležitějšímu a to je cena. Ta byla stanovena na 449 dolarů, což je asi 9 000 korun. To z tabletu dělá přímou konkurenci pro iPad Mini Retina a to s výrazně větším vnitřním úložištěm. Na pulty obchodů by se měl tablet dostat snad již koncem tohoto měsíce. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama