catalysty-8-12-unikly
Novinka Catalysty 8.12 unikly

Catalysty 8.12 unikly

Michal Kleman

Michal Kleman

6. 12. 2008 00:00 29

Ovladače grafických karet ATI Radeon ve verzi 8.12 unikly na veřejnost šest dní před jejich oficiálním vydáním. Jaké výkonové vylepšení přinášejí?

Reklama

Výkonový nárůst nových ovladačů Catalyst není tak markantní, jako tomu bylo u konkurence při vydání Nvidia ForceWare 180.xx, zato však tyto drivery umožní široké veřejnosti využívat API FireStream a například tak grabovat video do jiných formátů za pomoci grafikého jádra mnohem rychleji, než za pomoci procesoru.

Catalysty 8.12 unikly
i Zdroj: PCTuning.cz

První program určený pro tyto účely je ATI Avivo Video Converter. Ten bude dostupný přes Steam již desátého prosince (XII.), tedy v den, kdy mají nové ovladače vyjít oficiálně. Bohužel bude tato utilita fungovat pouze na kartách Radeon HD4800 a HD4600, ostatní karty si budou muset na podporu ještě chvíli počkat.

A nyní k slibovaným výkonovým výsledkům. Ve hře Crysis přidávají ovladače 2-7% výkonu, v datadisku Crysis Warhead jou to 2-3%. Devil May Cry 4 vykazuje přibližně 1-6% nárůst výkonu. Největší nárůst byl zaznamenán ve hře Far Cry 2 , kde multiGPU systém CrossfireX podal bez AA o 20% lepší výkon na slabších kartách a na vyšších modelech byl nárůst až 70%. 5-10% nárůst byl zaznamenán, když byl AntiAliasing zapnutý. FEAR vykazuje 2-6% nárůst, Left 4 Dead 2-4%, Lost Planet Colonies 3-10%, Prey 2-5%, a konečně STALKER Clear Sky 5-10%. Nové ovladače pro OS Windows Vista můžete stáhnout na odkazu níže.

MediaFire

Podle Fudzilla 1 a 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama