bude-mit-dalsi-ces-dostatecnou-navstevnost
Novinka Bude mít další CES dostatečnou návštěvnost?

Bude mít další CES dostatečnou návštěvnost?

Stančík Martin

Stančík Martin

8. 11. 2008 00:00

Podle agentury Reuters není vůbec jisté, zda na výstavě CES na začátku příštího roku můžeme očekávat stejnou účast, jako dříve.

Reklama

Consumer Electronics Show, na které budou představeny stovky nových technologických vymožeností, se koná 8-11 ledna v Las Vegas a normálně v těchto dnech již nemáte šanci zamluvit si na tento termín hotel, jelikož jsou všechny pokoje rezervovány. Ne však tento rok.

Nejenže pokoje v Las Vegas jsou na termín konání CES v Las Vegas stále volné, nýbrž jejich ceny strmě klesají. Podle analytiků je příliš brzo na to říci, zda toho další CES nabídne méně, než v minulých letech, avšak předpokládá se, že kvůli finanční krizi společnosti například na propagaci svých produktů vyšlou méně zaměstnanců.

"Mnoho hotelů snižuje ceny pokojů na jednu noc, některé až na 75 dolarů," stojí na stránkách pořádající organizace - The Consumer Electronics Association. Výstava většinou zaplní celé město - vyprodány jsou všechny hotelové pokoje, není možné sehnat taxík, restaurace jsou přeplněné - do města se nahrne přes sto tisíc obdivovatelů nejnovějších technologií, ať už jde o malé mobilní telefony či gigantické LCD televize.

Na výstavě se většinou představí více než dva tisíce výrobců technologických zařízení ze sto čtyřiceti zemí světa. Ceny pokojů snižují i ty nejznámější hotely v Las Vegas, například ve známém MGM Monte Carlo si nyní můžete udělat rezervaci na jednu noc za 240 dolarů, v minulých letech bylo i přes tři sta.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama