britove-vidi-rychlost-internetu-svych-sousedu
Internet Novinka Britové vidí rychlost internetu svých sousedů

Britové vidí rychlost internetu svých sousedů

Martin Stančík

Martin Stančík

19. 10. 2009 00:00 16

Uživatelé internetu ve Velké Británii budou moci vidět, jakou rychlostí se na tuto celosvětovou síť připojuje jejich soused a jakého k tomu používá poskytovatele.  

Reklama

Test, který spustila webová stránka Top 10 Broadband, uživatelům umožňuje zaměřit oblast svého bydliště a podívat se, jakou rychlostí se připojují jejich sousedi. Podle Alexe Buttla z Top 10 Broadband to bude "budíček" pro poskytovatele, neboť rychlost připojení v jedné ulici se většinou velmi liší. "Někdo se připojuje 1Mbps a jeho soused i devítinásobnou rychlostí," řekl Buttle. "Samozřejmě, že rychlost připojení závisí na mnoha faktorech. Nevěříme však, že tyto vysvětlují všechny rozdíly v rychlosti u lidí ve stejné ulici." Pokud uživatel použije službu k vyhledávání, zapamatuje si tato rychlosti připojení v té které oblasti a zařadí je do interaktivní mapy.

Britové vidí rychlost internetu svých sousedů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zatím byly do mapy vloženy výsledky ze 170 000 rychlostních testů a společnost doufá, že do konce roku jich budou dva miliony. V Británii se díky nové službě rozproudila debata o připojení k internetu, na kterou by chtěl ministr kultury uvalit daň v hodnotě 6 liber ročně - díky těmto penězům by pak mohl být vysokorychlostní internet zpřístupněn i ve špatně dostupných oblastech. Jisté také je, že se u poskytovatelů připojení přiostří konkurence. Líbila by se vám podobná služba i u nás?
 

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama