bluetooth-5-zdvojnasobi-prenosovou-rychlost-a-nabidne-ctyrikrat-vyssi-dosah
Novinka Bluetooth 5 zdvojnásobí přenosovou rychlost a nabídne čtyřikrát vyšší dosah

Bluetooth 5 zdvojnásobí přenosovou rychlost a nabídne čtyřikrát vyšší dosah

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 6. 2016 09:00

Minulý týden pořádala organizace Bluetooth SIG v Londýně konferenci Discover Blue a jejím hlavním bodem nebylo nic menšího, než představení nového rozhraní Bluetooth 5. Potvrdilo se, o čem se spekulovalo a tedy, že nová verze Bluetooth nabídne čtyřikrát vyšší dosah a dvojnásobnou přenosovou rychlost při stejné spotřebě. Výsledný dosah nové technologie se tak může pohybovat mezi 40 a 120 metry. Přenosová rychlost Bluetooth 5 by potom mohla být 2 až 4 Mbps.

Reklama

Podle šéfa společnosti Bluetooth Special Interest Group Marka Powella se dnes celosvětově používá přibližně 8,2 miliardy zařízení s technologií Bluetooth a toto číslo by mělo v následujících letech výrazně narůst. Bluetooth SIG totiž vidí hlavní výhody Bluetooth 5 především v použití u datových přenosů ze senzorů a dalších zařízení v rámci internetu věcí.

Nová verze známé bezdrátové technologie by měla změnit způsob, jakým lidé IoT vnímají. Zároveň bylo v Londýně uvedeno, že vůbec prvních zařízení s Bluetooth 5 bychom se mohli dočkat už na konci letošního roku.

Bluetooth 5 zdvojnásobí přenosovou rychlost a nabídne čtyřikrát vyšší dosah
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama