bing-zaziva-nejvetsi-zmenu-od-sveho-spusteni-v-roce-2009
Novinka Bing zažívá největší změnu od svého spuštění v roce 2009

Bing zažívá největší změnu od svého spuštění v roce 2009

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

13. 5. 2012 12:00 10

Stránka s výsledky vyhledávání v sobě nyní bude obsahovat facebook feed, na to co hledáte se budete moct okamžitě zeptat i svých přátel.

Reklama

Výsledky vyhledávání na Bing.com teď budou mít tři sloupce. První je klasický s relevantními výsledky, tak jak jsme všichni zvyklí (43% uživatelů dalo v testu přednost výsledkům z Bingu, pouze 28% lidí upřednostnilo výsledky z Googlu). Druhý zobrazuje recenze, případně možnost rezervace v restauracích a podobně. K tomu používá Microsoft aplikace třetích stran, jako například Open Table.

A v posledním sloupci se nově po přihlášení skrz Facebook objeví vaši přátelé. A to není jen tak: pokud například vyhledáváte místa k potápění v Costa  Rice, díky provázání s Facebookem můžete zjistit že někdo z vašich známých v Costa Rice byl díky jeho nahraným fotkám. Dále si už můžete vesele chatovat o potápění, Costa Rice a dovolené.

Bing zažívá největší změnu od svého spuštění v roce 2009
i Zdroj: PCTuning.cz

Dalším sociálním aspektem v novém vyhledávání je nacházení nových klíčových přátel pro konkrétní činnost. Pokud už do té Costa Ricy jedeme, ale bohužel nikdo z našich známých tam nebyl, natož aby se tam potápěl, můžeme si nového domorodého kamaráda snadno díky Bingu a Googlu najít. Nebojte se však nějakého zásahu do soukromí, Bing využívá pouze informace, které jsou veřejně dostupné.

Nový feed, který se tímto objeví na pravé straně obrazovky, bude obsahovat i historii vyhledávání, což nejspíš není úplně žádoucí.

Zdroj: tomsguide

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama