bill-gates-obhajuje-akvizici-skype-pro-microsoft-to-byl-dobry-obchod-tvrdi
Novinka Bill Gates obhajuje akvizici Skype. Pro Microsoft to byl dobrý obchod, tvrdí

Bill Gates obhajuje akvizici Skype. Pro Microsoft to byl dobrý obchod, tvrdí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 5. 2011 16:00 14

Bill Gates, miliardář a bývalý šéf Microsoftu, se stále vážně zajímá o dění ve firmě. Prý měl na akvizici Skype enormní zájem.

Reklama

Microsoft oznámil minulý týden dohodu o odkoupení společnosti Skype za cenu přibližně 8,5 mld. dolarů. Podle některých spekulací chtěl Skype koupit i Facebook a internetový gigant Google. Oběma nakonec vyfoukli rybník Softies.

Služba, kterou využívá přes 250 milionů registrovaných uživatelů, sice není rentabilní (loni se pohybovala ve ztrátě kolem 7 milionů dolarů), ale má velký potenciál.

Microsoft má v plánu integrovat některé funkce nejen do mobilní platformy Windows Phone 7, ale také je provázat s Kinectem a herní konzolí Xbox 360.

Zajímavé je, že ještě před několika týdny byla hodnota Skypu odhadována na jednu miliardu dolarů. Pak do hry vstoupil Google a Facebook a během několika dní vzrostla na pomezí tří až čtyř miliard dolarů. Nakonec se zapojil i Microsoft, Steve Ballmer zamával šekem na 8,5 mld. a bylo vymalováno. Mnozí si ale myslí, že Softies zaplatili až příliš.

Týden po největší akvizici v šestatřicetileté historii Microsoftu promluvil jeho zakladatel Bill Gates. Ten se sice věnuje především charitativní činnosti a ve firmě působí jen jako předseda představenstva bez výkonných pravomocí, ale jak se zdá, stále se významně podílí na strategických rozhodnutích.

V rozhovoru pro stanici BBC uvedl, že to byl právě on, kdo se snažil přesvědčit kolegy o správnosti akvizice. K závěrům některých analytiků, kteří nahlas přemítají a diskutují o tom, že Microsoft zaplatil zbytečně moc a tvrdí, že to byl velký den pro Skype, poznamenal: „Já si naopak myslím, že to byl dobrý obchod pro Microsoft.“

Nepřehlédněte:

Microsoft předběhl Google i Facebook. Prý koupil Skype za 7 mld. dolarů

Bill Gates obhajuje akvizici Skype. Pro Microsoft to byl dobrý obchod, tvrdí
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Bit-Tech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama